back

25 вересня 2015

Памʼять вічно жива


Друга світова війна залишила по собі кривавий слід в історії нашого народу. Мільйони мужніх синів і дочок віддали життя за свободу на рідній землі. Багато безневинних жертв війни – мирних жителів були знищені нацистськими окупантами. Корюківщина, а тепер уже і вся українська й світова спільнота ніколи не забуде жах 72-річної давнини, коли в Корюківці було жорстоко закатовано близько 7000 мирних жителів.

Сьогодні, у дні, коли Україна відзначає річниці визволення від нацистських окупантів, згадати безневинно убієнних корюківчан та вшанувати памʼять полеглих приїхали зі столиці до Корюківки ветерани – члени української спілки вʼязнів-жертв нацизму на чолі з головою – Маркіяном Демидовим.

Гості відвідали Корюківський історичний музей, де науковий співробітник музею Оксана Толкачова ознайомила їх з історією Корюківщини, її трагічними сторінками та славними іменами.

Потім делегація ветеранів разом з керівництвом району: головою райдержадміністрації Олександром Савченком та головою районної ради Віктором Чернухою поклали квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським загарбникам, відвідали місце будівництва Меморіального комплексу памʼяті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами. Там до місць перепоховання останків жертв Корюківської трагедії поклали квіти та вшанували памʼять знищених мирних жителів хвилиною мовчання. Гості спілкувались з очільниками району, директором КЗ «Меморіальний комплекс памʼяті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами» Василем Хроленком щодо долі будівництва комплексу.

Наостанок делегація відвідала районний будинок культури, де для них, а також для учнівської молоді міста виступив Документальний шкільний театр «Театр спогадів» з Дніпропетровська. Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Сита подякувала гостям за візит та бажання берегти памʼять про свою історію. Вдячність за теплий прийом та гарний творчий виступ учасників театру висловив і Маркіян Демидов.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва