back

23 вересня 2015

Чернігівський район гостинно запрошує на «Седнівську осінь»


Сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації говорили про проведення Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Седнівська осінь», яке відбудеться 26 вересня в смт Седнів.

Цей захід традиційно збирає чимало гостей з Чернігівщини та інших областей України. Цього року очікують на делегацію зі столиці.

Цікавість свята – і в історичній складовій, і в туристичній привабливості селища, у насичених виставковій та культурно-мистецькій програмах.

- «Седнівська осінь» – не лише розважальне свято. В його основі – історичний пласт, славне козацьке минуле, національні традиції і здобутки сьогодення. Ми наповнюємо програму заходу так, щоб відчувалась особлива атмосфера, переможний козацький дух, – зазначає заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов.

Недаремно під час заходу відбудеться передача двом територіальним громадам Чернігівського району бюстів земляків – двох бійців, які героїчно загинули в зоні АТО.

Особливістю цьогорічної «Седнівської осені» також має стати відзначення 300-річчя своєрідної візитівки селища – Георгіївської церкви, відкриття біля кам’яниці Лизогубів пам’ятника на честь перемоги 3-тисячної дружини Чернігівського князя Святослава Ярославовича над 12-тисячним половецьким військом, експонування у будівлі кам’яниці Лизогубів виставки Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського.

Крім традиційного виставкового комплексу, організатори свята запропонують для огляду «Історико-краєзнавчий лабіринт Чернігівського району», виставковий майданчик «Духовні скарби Чернігівського району». Як завжди, відбудеться святкова концертна програма.

Подарунком для гостей буде можливість відвідати Седнівську ГЕС.

Організатори свята гостинно запрошують всіх бажаючих відвідати «Седнівську осінь». Виставки розпочнуть роботу з 10-ої ранку, початок урочистих заходів – з 11-ої години.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва