back

21 вересня 2015

Урочисте засідання клубу «Ветеран»


Історія кожного народу складається з памʼяті про події давнини, про своїх героїв, які відстоювали честь, свободу та незалежність рідної землі. Так, щороку, наприкінці вересня Україна вшановує ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій та партизанського руху, які відважно виборювали мир для свого народу.

З часу вигнання з Корюківщини та Чернігівщини нацистських окупантів минуло 72 роки, та й досі дати 19 та 21 вересня для учасників визволення-ветеранів війни є дійсно знаменними.

З нагоди річниці визволення рідного краю, в Корюківському історичному музеї відбулось розширене засідання клубу «Ветеран», на якому були присутні почесні гості: народний депутат України Анатолій Євлахов, голова районної ради Віктор Чернуха, заступник голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, міський голова Ігор Матюха.

Відкрила урочисте засідання заступник керівника клубу ветеранів Зоя Шматок, яка побажала ветеранам міцного здоровʼя і довголіття, закликала присутніх берегти памʼять про подвиги визволителів.

До ветеранів звернувся народний депутат України, який щиро подякував їм за неоціненний внесок в історію, за мужність і незламність, витримку та відвагу.

Вітаючи зі знаменними датами ветеранів, голова районної ради Віктор Чернуха побажав миру і добробуту на рідній землі, що й відстоювали багато років тому часники визволення.

Науковий співробітник музею Оксана Толкачова зачитала Указ Президента України «Про встановлення відзнаки Президента України - медалі "70 років визволення України від фашистських загарбників" і почесні гості вручили ветеранам війни Державні нагороди.

Ювілейними медалями нагороджено:

- Лебедька Миколу Федоровича – інваліда війни І групи;

- Ященко Уляну Григорівну – інваліда війни ІІ групи;

- Ковальчука Петра Прокоповича – учасника бойових дій;

- Короленка Миколу Сергійовича - учасника бойових дій;

- Кравченко Ганну Григорівну - учасника бойових дій;

- Іванченка Сергія Олександровича – жертву нацистських переслідувань;

- Черноуса Володимира Митрофановича – інваліда війни І групи.

Для ветеранів було організовано святкове частування, всі бажаючі могли ознайомитись з експозиціями виставкових залів музею.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва