back

17 вересня 2015

Леонід Сахневич: Ми шукаємо шляхи підтримки місцевих переробних підприємств


Молоко з чотирьох районів Чернігівщини заготовляє та переробляє ПАТ «Чернігівський молокозавод». Асортимент продукції широкий: оброблене рідке молоко, сири, кисломолочна та молоковмісна продукція. Віднедавна завод випускає і безлактозні йогурт та кисломолочний сир, що є незамінними у раціоні хворих на цукровий діабет.

Однак, навіть за таких умов підприємство використовує лише 40% власних потужностей. Проблема в тому, що основний споживач, Російська Федерація, закрила шлях на власний ринок. Таким чином, продукція стала незатребуваною, а її собівартість значно зросла.

До того ж, підприємства торгівлі значно заборгували заводу, а завод, у силу усіх обставин, не може розрахуватися із сільгосппідприємствами.

Вчора, 16 вересня, на виробництві ПАТ «Чернігівський молокозавод» побував перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Він не лише оглянув потужності, а й провів нараду із керівництвом заводу.

— Зараз надто важливо втримати молокозавод «на плаву». Це потужне виробництво, що дає якісну продукцію та робочі місця. Молокопереробна галузь дозволяє розвиватись тваринництву. Втратимо молокозаводи — продовжиться скорочення поголів’я корів. А вже на відновлення поголів’я потрібні будуть чимало коштів та часу, — зазначив Леонід Сахневич.

Як відомо, ПАТ «Чернігівський молокозавод» входить до складу ДП «Мілкіленд Україна». За добу тут переробляють більше 200 тонн молока. На підприємстві працює більше 350 чоловік.

— Наразі ринок збуту продукції молокозаводу — Чернігів та Чернігівська область, — розповіла директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Тетяна Мілютенко. — А молоко заготовляють у Козелецькому, Куликівському, Ріпкинському та Чернігівському районах області, у населення та у сільськогосподарських підприємствах.

Варто зазначити, що продукція Чернігівського молокозаводу — найвищої якості. Підприємство сертифіковане за міжнародними стандартами: «Система управління якістю» ISO 9001-2000, «Система управління безпекою харчових продуктів».

Продукція ПАТ «Чернігівський молокозавод» за останні роки неодноразово ставала переможцем у номінаціях конкурсів якості. А цього року два види продукції заводу — безлактозний йогурт по-грецьки та кисломолочний безлактозний сир — отримали перемогу конкурсу «Чернігівська якість» у номінації продовольчі товари.

Крім того, Чернігівський молокозавод долучився до всеукраїнського проекту «Три молочні продукти на день», рекламує та пропагує серед школярів здорове харчування та включення молочних продуктів до раціону. А 20 вересня підприємство долучиться до «Фестивалю молока» у Центральному парку культури і відпочинку міста Чернігова.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва