back

14 серпня 2015

Відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації


14 серпня відбулось чергове засідання Громадської ради при районній державній адміністрації.

Провела засідання голова Громадської ради Світлана Сотник. У засіданні взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Савченко, заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, заступник міського голови Олександр Биков, керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько, провідний інженер Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Микола Джим, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лариса Остапенко, директор ТОВ «Корюківка АСС» Світлана Мороз, кореспондент районної газети «Маяк» Віктор Божок та члени Громадської ради.

Розпочинаючи засідання, голова Громадської ради Світлана Сотник ознайомила присутніх з порядком денним, на який було винесено актуальні питання.

Керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько розповів присутнім про здійснення в Україні адміністративно-територіальної реформи та заходів по децентралізації влади.

По питанню «Про благоустрій територій біля підприємств, установ і організацій району та санітарний стан міста» доповів заступник міського голови Олександр Биков. Він зазначив, що місто прибирається вчасно, а щодо прибирання територій біля підприємств, установ і організацій району, міська рада проводить роботу з керівникам щодо впорядкування та прибирання прилеглих територій та надає допомогу у вивезенні сміття.

Громадською радою було розглянуто питання щодо стану доріг у районі та заходів їх ремонту, з приводу якого інформував провідний інженер Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Микола Джим. Він зазначив, що кошти на ремонтні роботи закладаються в бюджеті, але виділяються не в повному обсязі.

Одним із важливих питань, які були розглянуті на Громадській раді це - організація харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів району в сучасних умовах, на яке дали відповідь начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лариса Остапенко та директор ТОВ «Корюківка АСС» Світлана Мороз.

На запитання члена Громадської ради Олександра Дем’яненка щодо можливості батькам допомогти у заготівлі овочів для харчування своїх дітей в закладах освіти Світлана Мороз пояснила: «Всі продукти харчування, які потрібні для забезпечення гарячого харчування у школах та дитячих садочках району, мають бути сертифіковані, і тому брати городину без сертифікатів ми не маємо права».

Про можливість будівництва в районі цеху по переробці відходів деревини підприємств, що займаються переробкою деревини (у т.ч. ТОВ «Ванеса»); про відповідність роботи підприємства чинному законодавству, доповів голова районної державної адміністрації Олександр Савченко. Він наголосив, що такий цех планує побудувати публічне акціонерне товариство «Слов’янські шпалери КФТП».

Член Громадської ради Михайло Біжовець вніс пропозицію щодо виділення території за межами міста для спалювання відходів.

Громадською радою було розглянуті питання щодо внесення пропозицій по перейменуванню вулиць міста та пропозиції щодо святкування 24-ї річниці незалежності України, з приводу якого інформувала голова Громадської ради Світлана Сотник. Вона зазначила, що відділом культури та туризму районної державної адміністрації спільно з Корюківським історичним музеєм та Корюківською центральною районної бібліотекою, розроблено методичні рекомендації для міського, селищного та сільських рад району щодо увічнення пам’яті зазначених осіб району.

Активну участь в обговоренні питання щодо перейменуванню вулиць міста взяли всі члени Громадської ради, які висловили свою думку щодо перейменування вулиць міста та вирішили направити до міської ради пропозиції.

Підсумки засідання Громадської ради підвела голова Громадської ради Світлана Сотник.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва