back

29 липня 2015

Підсумки першого півріччя підвели на засідання Колегії райдержадміністрації


29 липня в райдержадміністрації відбулось розширене засідання Колегії райдержадміністрації спільно з Президією районної ради. Провів засідання голова райдержадміністрації Олександр Савченко за участі голови районної ради Віктора Чернухи.

На розгляд засідання Колегії було винесено ряд актуальних питань.

З доповіддю «Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за І півріччя 2015 року» виступив заступник голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко. Він зупинився на питаннях функціонування мережі закладів охорони здоровʼя в районі, роботі галузей освіти та культури. У доповіді мова йшла про пріоритетні завдання в гуманітарній сфері, були визначені завдання на перспективу. Також було висвітлено питання ходу виконання літньої оздоровчої кампанії 2015 року.

З доповненнями по даному питанню виступили: начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Олена Янченко, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Олійник, начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Світлана Самсон. За словами Олени Янченко, на належному рівні в районі знаходиться інвестиційна діяльність, вживаються заходи для стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, все більше осіб залучаються до самозайнятості. Начальник управління агропромислового розвитку доповіла про стан заготівлі сільськогосподарськими підприємствами району кормів, про початок збирання ранніх зернових культур, роботу комунальних підприємств та ін..

Пріоритетні напрямки роботи соціальної сфери висвітлила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Самсон. Це, перш за все, виплата державних соціальних допомог, оформлення субсидій населенню (особлива увага приділяється особам, переміщеним з тимчасово окупованих територій України), забезпечення санаторно-курортного лікування учасників АТО, допомога родинам військовослужбовців, що загинули в зоні АТО.

Про стан надходження коштів у бюджети всіх рівнів від продажу земель несільськогосподарського призначення доповіла голова комісії з реорганізації відділу Держземагенства в Корюківському районі Тетяна Скиба.

Окрім іншого, на засіданні Колегії розглядались питання соціального захисту інвалідів, обговорили стан погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України по Корюківському району, заслухали звіти про роботу директорів сільськогосподарських підприємств.

Підводячи підсумки засідання, очільник району черговий раз звернув увагу присутніх на необхідності виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також закликав керівників територіальних громад тримати на контролі питання оформлення населенням субсидій, зокрема, у співпраці зі спеціалістами управління соціального захисту населення райдержадміністрації, надавати розʼяснення по механізму оформлення субсидій. Звретаючись до всіх присутніх, Олександр Савченко зауважив про необхідність вжиття профілактичних заходів з метою запобігання поширення на території району захворювань на африканську чуму свиней.

За підсумками проведення розширеного засідання Колегії райдержадміністрації прийняті відповідні розпорядження.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва