back

20 липня 2015

Діабетична збірна України виборюватиме звання чемпіонів України


З 19 по 26 липня діабетична збірна України виборюватиме звання чемпіонів України у змаганнях з футзалу. Змагання під назвою «ДіаЄвро-2015» відбудуться в Румунії. Половина гравців збірної – жителі Вінниці. Також до команди увійшли спортсмени з Київщини, Чернігівщини та Житомирщини.

Знаковим для Корюківщини є те, що у складі української команди – наш земляк, корюківчанин, голова Корюківської районної організації ВФСТ «Колос» Олександр Стельмах.

Фото Вадима Кудіярова


Для того, щоб українська збірна цього року взяла участь у «ДіаЄвро» свої зусилля об'єднали три громадські організації – «Асоціація хворих на цукровий діабет «Благовіст»», благодійний фонд «Здорова нація» та «Українськ діабетична федерація». Вони надали кошти для закупівлі необхідного спортивного устаткування та медичних препаратів.

Автори та партнери проекту впевнені, що діабет –не вирок, і дуже важливо показати це людям. Громадяни повинні усвідомити, що з цією хворобою можна, ба навіть потрібно, вести активний спосіб життя.

З цим погоджується і капітан діабетичної збірної України з футзалу Сергій Чесноков. Він каже, що хворі на діабет здобували великих успіхів у спорті не лише у складі спеціальних команд, а й у професійних клубах, як то київське «Динамо». Також капітан наголосив на тому, що цього року у них є націленість на перемогу, і лише на неї, адже минулого року команда увійшла до п’ятірки кращих серед 16 команд Європи. «До речі, якщо наші хлопці виграють – наступний чемпіонат відбудеться у Вінниці», - зазначив Сергій Чесноков.

Зараз, після тренувань у Вінниці, українська збірна вже перебуває в Румунії, у містечку Клуж-Напока і наполегливо готується до змагань. Тож побажаємо нашому земляку достойно представити Корюківщину та Україну!


За інформацією інтернет-ресурсу «Vlasno правди сила”
(http://vlasno.info/suspilstvo/8/sport/item/4718-vinnychany-vyboriuvatymut-zvannia-chempioniv-yevropy-u-diabetychnii-zbirnii-ukrainy)


* * *

Довідково:

«ДіаЄвро» – це чемпіонат з футзалу, який проводиться серед команд, гравці яких хворі на цукровий діабет. Ініціативу створення такого турніру виявили вінничани під час проведення в Україні «Євро-2012», і зараз турнір об'єднує команди із 16 країн. Змагання вже проходили в Угорщині та Хорватії.

Взагалі ДіаЄвро – унікальний соціальний проект, покликаний привернути увагу суспільства до глобальної проблеми діабету в Україні і світі. За словами фахівців, фізична активність – основний засіб профілактики цукрового діабету. Учасники змагань показують іншим, що вони не ставлять крапку на спортивному житті і на своїх мріях, незважаючи на хворобу.

Але футболісти-діабетики мають дотримувати елементарних правил безпеки.


Фото з інтернет-ресурсу (http://vn.20minut.ua/Sport/na-dia-evro-do-rumuniyi-yide-chetvero-vinnitskih-futbolistiv-10454240.html)

вапр
ууц
цуе
еку
паврва