back

17 липня 2015

Нарада з міським, селищним та сільськими головами керівниками районних управлінь та відділів районної державної адміністрації


17 липня голова районної державної адміністрації Олександр Савченко за участі голови районної ради Віктора Чернухи провів нараду з міським, селищним, сільськими головами, керівниками управлінь, відділів районної державної адміністрації.

На порядок денний наради було винесено ряд важливиих питань з життєдіяльності громад. Зокрема, було обговорено питання забезпечення пожежної безпеки на території населених пунктів у пожежно-небезпечний період. Дане питання прокоментував начальник Другого державного пожежно-рятувального загону територіального управління МНС України в Чернігівській області Олександр Мотчаний.

Начальник управління ветеринарної медицини в Корюківському районі Андрій Аухімік проінформував присутніх щодо профілактичних заходів з попередження захворювань на африканську чуму свиней. Він також наголосив, що спалах захворювання виявлено у селі Киселівці Менського району, яка межує з Сахутівкою, Тютюнницької сільської ради. «Село Сахутівка, яке від Киселівки тільки за чотири кілометри, потрапило до третьої зони посиленого нагляду та контролю. У ній дозволяється розводити свиней. Потрібно тільки неухильно і обов’язково виконувати закритий режим їх утримання», - зазначив Андрій Аухімік. Він також закликав присутніх донести інформацію до громадян щодо вжиття заходів по недопущенню доступу диких свиней до особистих селянських господарств. «Головне, щоб не було контактування», - додав він.

Зміни в земельному законодавстві роз’яснила в.о. начальника районного відділу земельних ресурсів в Корюківському районі Тетяна Скиба. Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури райдержадміністрації Валентина Сидоренко довела до відома учасникам наради порядок реєстрації проектів соціального розвитку територіальних громад на онлайн-платформі Мінрегіону.

Про державну програму енергозбереження та енергоефективності доповів заступник керуючого ПАТ «Ощадбанк» Роман Гуляр.

Розглянули й мобілізаційні питання. Заступник військового комісара Олександр Кошовий, звертаючись до присутніх, підвів підсумки весняно-літнього призову. Мова також йшла про необхідність вирішення проблемних питань проведення шостої хвилі мобілізації. Начальник відділу мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату райдержадміністрації Олександр Супруненко, розкрив питання про відповідальність щодо невиконання вимог Закону України «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку» та Закону України «Про військовий обов’язок та службу».

Про хід виконання рішення сесії районної ради від 27 березня 2013 року «Про щорічний районний конкурс на кращу раду Корюківського району» та розпорядження голови райдержадміністрації №103 від 14 квітня 2015 року «Про порядок проведення оцінки результатів діяльності райдержадміністрації, виконкомів міської, селищної,сільських рад Корюківського району» та питання роботи комунальних підприємств сільських рад за І півріччя 2015 року прозвітував заступник голови районної ради Микола Ющенко.

За підсумками наради присутнім були дані відповідні доручення.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва