back

19 червня 2015

Шановні споживачі електроенергії !


1.Згідно «Правил охорони електричних мереж», що забезпечують створення належних умов експлуатації електричних мереж та запобігання виникненню нещасних випадків, в охоронній зоні ПЛ (20м в кожну сторону від крайнього проводу), забороняється:

- виконувати будь-які роботи із застосуванням вантажопідйомних механізмів та автопідйомників без погодження з Північними ВЕМ;

- будувати житлові та інші приміщення;

- влаштовувати звалища, складати торф, солому, дрова та розпалювати вогнища;

- саджати дерева в охоронній зоні повітряної лінії з висотою перспективного росту не більше двох метрів;

- накидати на струмопровідні частини об’єктів електричних мереж і наближати до них сторонні предмети ближче ніж на 2 метра, підійматися на опори повітряних ліній електропередач;

- проводити вирубку дерев висотою більше 4 метрів.

2. Високовольтні повітряні лінії електропередачі постійно знаходяться під напругою 35 000 та 110 000 вольт, яка являється надзвичайно небезпечною для життєдіяльності людини, тому наближення до струмоведучих частин лінії мереж ніж на 2 мерти є недопустимим. Особливу увагу землевласників (фермерів) необхідно звернути дотримання безпечних відстаней до проводів при виконанні робіт з використанням великогабаритної сільськогосподарської техніки під час посівної, збиранні врожаю або просто при проїзді під проводами ПЛ в транспортному положенні.

3. В разі виявлення населенням наступних випадків :

- обірваного проводу, що лежить на землі, (забороняється наближатися на відстані 8 метрів для запобігання ураження електричним струмом);

- псування елементів (з/б опор, проводу, ізоляції) вищевказаної повітряної лінії;

- крадіжки проводу з ліній електропередачі;

- спилювання дерев в охоронній зоні ПЛ;

- займання або навмисне спалювання сухої трави, соломи, торфу деревини, будь-яких відходів;

необхідно терміново повідомити в центральну диспетчерську службу ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» за наступним телефоном: (0462) 654-312, 654-352, а також черговому диспетчеру Вашого РЕМ.

4. Збереження повітряної лінії електропередачі в належному стані, а також підтримування її працездатності суттєво вплине на тривалість експлуатації електрообладнання та якість електропостачання району. Недотримання норм та правил експлуатації може привести до знеструмлення значної частини споживачів Вашого регіону на невизначений термін усунення аварійної ситуації.

В разі невиконання вищевказаних правил, навмисного псування майна, а саме елементів електропередачі, та нанесення збитків Компанії правопорушники будуть притягнуті до кримінальної та адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства. Протиправні вчинки правопорушників будуть розглядатися, як акт диверсії не тільки проти майна ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», але й проти споживачів електроенергії Вашого району.

Підсумовуючи вищенаведене просимо Вас всіляко сприяти доведенню цієї інформації до відома населення вашого району через селищні ради та всі доступні засоби масової інформації, а саме, радіо, пресу та ін.


Директор ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» Красковський К.М.
вапр
ууц
цуе
еку
паврва