back

16 червня 2015

День молоді Чернігівщина відзначатиме у новому форматі


На території комплексу «Голубі озера», розташованого у селі Олешня Ріпкинського району, з 18 по 21 червня відбудеться Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє». Захід приурочено до Міжнародного дня молоді.

Про особливості цьогорічного святкування сьогодні під час чергового брифінгу в облдержадміністрації розповідали заступник директора Департаменту сім ' ї, молоді та спорту ОДА Наталія Кожушко та старший інструктор центру тактичного навчання "СОТа" Олександр Лаптій.

— Фестиваль проходитиме у форматі наметового містечка. У таборі планується провести військово-патріотичну гру, спортивні змагання і показові виступи, клуби за інтересами. Також будуть організовані концертні програми, під час яких молодь продемонструє «візитні картки» свого району, міста, області, держави, — зазначила Наталія Кожушко.

Як зазначив Олександр Лаптій, також проводитимуться інструктажі із орієнтування та правил поведінки в екстремальних умовах, практичні заняття із надання першої невідкладної допомоги та демонстрація макетів зброї.

— Чернігівщина — край з багатим козацьким минулим. Генетичний код час від часу дає про себе знати, але його необхідно підкріплювати практичними навичками, зокрема і поводженням із зброю, — каже старший інструктор центру тактичного навчання.

Загалом, ідея фестивалю — підвищення національного духу молоді та патріотичного виховання, створення можливостей для самореалізації та розкриття творчого потенціалу.

Програма передбачає обмін досвідом, змістовне спілкування та міжнародне і прикордонне молодіжне співробітництво між Україною та Республікою Білорусь.

У заході візьмуть участь близько 400 представників молодіжних громадських організацій, творчої та активної молоді з районів та міст Чернігівської, Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Полтавської та Сумської областей, а також молодіжний актив Гомельської області (Республіка Білорусь) та, можливо, представники із Латвії.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації



Анонс. Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє»


18 червня на території комплексу «Голубі озера» у с. Олешня Ріпкинського району розпочнеться Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє».

Ідея заходу – підвищення національного духу молоді та патріотичного виховання, створення можливостей для самореалізації та розкриття творчого потенціалу молодих людей, обмін досвідом, змістовне спілкування та міжнародне і прикордонне молодіжне співробітництво.

У заході, що триватиме три дні, візьмуть участь близько 400 представників молодіжних громадських організацій, творчої та активної молоді з районів та міст Чернігівської, Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Полтавської та Сумської областей. Планується також участь молодіжних активів Білорусі та Латвії.

Організатори фестивалю – Департаменти: сім’ї, молоді та спорту; культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.


Програма Міжнародного молодіжного фестивалю:

18 червня

до 14:00 год. — Заїзд делегацій, облаштування табору.

17:00 год. — Урочисте відкриття фестивалю.

20:00 год. — Творча програма за участю делегацій з районів, міст, областей «У колі друзів».


19 червня

10:00 год. — Робота майстер-класів, Гоголівські читання, квест, туристичне багатоборство, конкурс національної кухні, тактична медицина, виставка макетів військового спорядження, робота спортивних майданчиків (волейбол, міні-футбол тощо).

14:00 год. — Військово-патріотична програма; Гоголівські читання; дефіле в національних костюмах; патріотичний боді-арт; робота майстер-класів; розминки КВН – веселі хвилинки; квест.

19:00 год. — Творча програма за участю делегацій з районів, міст, областей «У колі друзів».


20 червня

10:00 год. — Військово-патріотична гра; виставки товарів народно-прикладного мистецтва; майстер-класи, ярмарки народних майстрів; майданчики сучасного мистецтва; патріотичний боді-арт; кулінарні шедеври в лісі; спортивні змагання.

14:00 год. — Виставки товарів народно-прикладного мистецтва; майстер-класи, ярмарки народних майстрів; майданчики сучасного мистецтва; військово-патріотична гра; спортивно-розважальна програма (афро-бразильське бойове мистецтво «Капоейра», дзюдо); розминки КВН – веселі хвилинки.

19:00 год. — Підведення підсумків роботи табору, нагородження переможців конкурсів. Урочисте закриття Міжнародного молодіжного фестивалю.


Контактний телефон для представників ЗМІ, які бажають взяти участь у церемонії відкриття та закриття фестивалю: (0462) 67-53-72.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва