back

18 травня 2015

Живімо з Європою !


Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи.

16 травня у читальній залі центральної бібліотеки відбулась слайд-бесіда «Визначні пам’ятки європейської культури». Мандруючи країнами Європи, присутні мали змогу ознайомитися з культурою, традиціями та побутом європейців. Цікаву розповідь бібліотекаря супроводжували відео- замальовки.

Для шанувальників свята з 12 по 19 травня діє виставка-екскурс «Наш дім - Європа». Про історію створення Євросоюзу та етапи його розвитку ознайомив перший розділ під назвою «Європейський простір».

Програми допомоги нашій державі, договори партнерства та співробітництва презентував другий розділ виставки – «ЄС: шляхи співпраці». А у третьому розділі – «Парад країн Європи» – були представлені довідники, путівники, різноманітні туристичні буклети про країни ЄС.

Взагалі, виставка мала на меті допомогти відвідувачам усвідомити важливість європейського об’єднання, приналежність України до європейської сім’ї народів; відкрити «європейське» бачення світу; підготувати, насамперед, молодь до життя і праці в об’єднаній Європі; посприяти усвідомленню спільних європейських цінностей.

Звичайно, творчий потенціал країн Європи неосяжний! Щодня з’являються нові імена, які додаються до імен, викарбуваних на камені історії Європейського Союзу. Ми сьогодні стали частиною єдиного цілого, приєдналися до святкування Дня Європи. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху.


Ми – українці, і це звучить гордо.

Вивчи історію й мову свою.

Буде пишатись тобою Європа

Буде вітати твою зорю.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва