back

20 лютого 2015

Їм у віках судилося безсмертя


20 лютого – вікопомна для нової української історії дата – День Героїв Небесної Сотні.

З 17 по 22 лютого у читальному залі центральної бібліотеки діяла виставка «Їм у віках судилося безсмертя». Матеріали були представлені двома розділами: «Революція Гідності – це революція кожного українця, якому набридло стояти на колінах» та «Стояли за правду, стояли за віру, за наше майбутнє, за всю Україну».

20 лютого в бібліотеці проведено годину-реквієм «Добровольці Божої чоти», під час якої демонструвались відеоматеріали про події на Майдані.

Учні 9 класу гімназії мали змогу пригадати хід подій з 21 листопада 2013 року по 20 лютого 2014 року. Тоді за три місяці Україна прожила цілу історичну епоху. Справжні бої розгорталися в центрі Києва 18-20 лютого на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, Майдані, у Маріїнському парку. Настав той час, коли кожен українець мав зробити вибір. Тисячі поранених і понад 100 людей було вбито під час подій Революції гідності. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову демократичну правову державу. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть у народній пам’яті!

Хвилиною мовчання присутні вшанували невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесної Сотні.

Сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема, залежить чи звучатиме гордо і могутньо ім’я України і Українського народу в третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва