back

20 лютого 2015

Рідної мови пісенне крило


На світі існує понад 6 тисяч мов і половина з них — на межі зникнення. Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення з 2000 року відмічати 21 лютого Міжнародним днем рідної мови.

По ставленню кожної людини до своєї мови можна абсолютно точно судити не тільки про її культурний рівень, але й про її громадянську цінність. Істинна любов до своєї країни не мислима без любові до своєї мови.

20 лютого за участі Корюківської міської молодіжної громадської організації «Альтернатива» відбулось свято рідної мови. Захід розпочався переглядом відеофільму про значення рідної мови у житті людини.

Керівник молодіжної організації наголосив, що патріотизм виявляється не у зовнішніх ознаках (національні кольори, синьо-жовті стрічки, герб і прапор на одязі), а у знанні рідної мови і користуванні нею у повсякденному житті. Це показує нашу любов і повагу до рідного слова, до своєї культури, які попри жорстокі випробування на крутих дорогах історії, зберегли неповторну силу, красу і величність. Благочинний Корюківського району Чернігівської єпархії, настоятель Свято-Вознесенської парафії м. Корюківки Української православної церкви Київського патріархату отець Тарасій звернувся до присутніх із напутнім словом про роль мови в житті людини, любов до українського слова, яке є рідним для всіх нас. Він презентував збірку своєї матері Баїк Наталії «Секрет наївної простачки».

У ході зустрічі була також презентована виставка-енциклопедія «Її величність Мова».

У рамках заходу для присутніх було організовано турнір з настільної гри «Україна», учасники якого отримали квитки на виставу Чернігівського молодіжного театру «Тартюф». Наостанок усі долучилися до Всеукраїнської акції «Хвилина мовчання — нескінченність пам’яті».



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва