back

20 лютого 2015

«Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії»


На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги і самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності у листопаді 2013 – лютому 2014 року, Президент України Петро Порошенко видав Указ від 11 лютого 2015 року №69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

20 лютого в районній державній адміністрації відбулись історичні читання на тему: «Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії».

«Сьогодні, через рік після подій Революції гідності, ми вшановуємо пам’ять тих, хто, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, віддав своє життя», — зазначив заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, звертаючись до працівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про перебіг подій листопада 2013 – лютого 2014 року нагадала присутнім бібліотекар І категорії центральної районної бібліотеки Тетяна Науменко. Вона коротко представила до уваги учасників заходу хроніку подій Революції гідності, зупиняючись на окремих переломних моментах у перебігу Революції. Також Тетяна Науменко презентувала книгу Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні».

Бібліотекар центральної районної бібліотеки Наталія Мельникова коротко розповіла про загиблих 18-20 лютого 2014 року, про їхній життєвий шлях.

Насамкінець, хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих під час Революції гідності.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва