back

12 грудня 2014

Подорож країною Права


У Корюківській центральній районній бібліотеці у рамках Тижня прав людини 11 грудня було проведено інформаційно-правовий журнал «В об’єктиві – права людини».

На захід завітали вихованці Центру дитячої та юнацької творчості та головний спеціаліст районного відділу юстиції Валентина Єрмолова. Гортаючи сторінки журналу, учасники обговорювали те, які саме права дітей закріплені в Конвенції ООН про права дитини, та подорожували країною Права. Валентина Єрмолова розповіла скільки правових документів було прийнято, щоб виробити та вдосконалити права дитини. На прикладі конкретних ситуацій учасники розглянули різні порушення прав дитини та шляхи їх вирішення.

«Знаємо свої права» «Захищаємо права казкових героїв» «Виконуємо свої обов’язки» – такими були зупинки під час цієї захоплюючої подорожі.

Однією з сторінок інформаційно-правового журналу була презентація правознавчої виставки «Людина. Право. Закон». Використовуючи літературу, представлену на ній, перед початком подорожі діти познайомились з новими для себе словами: «декларація», «конвенція», «асамблея» тощо.

І на завершення – знання, отримані під час заходу, діти закріпили переглядом мультимедійної презентації - «Я маю право».



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва