back

Реабілітація дітей з інвалідністю

10 травня 2023

 

Згідно Порядку постанови КМУ від 27 березня 2019 року № 309 (зі змінами в редакції постанови КМУ від 20 січня 2021 року № 30) визначається механізм використання коштів на реабілітацію дітей з інвалідністю.

 

Разом із заявою до управління соціального захисту населення, законні представники дитини з інвалідністю подають (із пред’явленням оригіналів), копії документів:

 

– паспорта громадянина України  або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;

 

– свідоцтва про народження дитини  або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;

 

– індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

 

– виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ;

 

– документ,  який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої  батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);

 

– реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини  та одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами,  які через свої  релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків,  офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України).

 

       Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

 

       Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю  основних категорій життєдіяльності  має  обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

 

       Реабілітаційними  послугами в межах їх  граничної  вартості одна дитина може  бути забезпечена  декілька  разів  протягом бюджетного року,  які можуть надаватися у стаціонарі та  амбулаторно.

 

       Вартість витрат реабілітаційної установи на реабілітаційні послуги для однієї дитини становить не менше ніж 60 відсотків граничної вартості реабілітаційних послуг для однієї такої дитини.

 

       У граничну вартість реабілітаційних послуг, які надаються амбулаторно,  можуть включатися  витрати на харчування дитини.

 

       Перелік реабілітаційних установ оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики в розділі «Інвалідність» – «Реабілітація дітей з інвалідністю». 

 

       Річні бюджетні асигнування на 2023 рік на здійснення заходів з реабілітації дітей з інвалідністю становлять 335000 грн. 00 коп.

 

ІНФОРМАЦІЯ

про кількість зареєстрованих заяв і черговість надання реабілітаційних послуг відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.05.2023 р. №309

№ з/п

Номер заяви

Дата реєстрації заяви

Строки надання реабілітаційних послуг

Назва реабілітаційної установи

Результати розгляду заявки

1

1

09.05.2022

25.04.2023-26.08.2023

КУОЦКРДІ "Відродження"

Буде направлено до реабілітаційного центру

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва