back

ДСНС застерігає: Ніколи не залишайте зарядний пристрій у розетці

01 лютого 2023

 

Фахівці ДСНС звертаються до громадян із закликом дотримуватися елементарних правил безпеки у побуті.


Так, залишаючи без нагляду щось включене в розетку, людина грубо порушує техніку безпеки. Адже одна з головних причин побутових пoжеж – коротке замикання. І воно може відбутися з ряду причин, наприклад, при стрибку напруги в мережі або через несправний зарядний пристрій.


Але хіба пересічний користувач знає, що з його зарядним пристроєм щось не так? Та й про справжність приладу мало хто замислюється, але підробка навряд чи буде справно служити.
Якщо на вулиці гроза, то зарядний пристрій в розетці залишати не можна. До слова, краще відключити від живлення взагалі всю техніку в цей момент.


Залишений зарядний пристрій, не тільки продовжує споживати електроенергію, а й може спровокувати пoжежу при нагріванні навіть в гарну погоду. Особливо небезпечно це для сільської місцевості, де лінії електропередач знаходяться не в кращому стані, а правилами безпеки при їх установці часто нехтують.


Варто звернути увагу і на сам зарядний пристрій. Якщо під час заряджання гаджета він нагрівається – це норма. Однак, якщо прилад нагрівається, коли гаджет від’єднаний, то означає, що зарядка несправна, тому користуватися нею нeбезпечно, а вже тим більше залишати зарядний пристрій в розетці без нагляду.
                         

вапр
ууц
цуе
еку
паврва