back

Запрошення до участі в конкурсі "Вікі любить пам'ятки"

28 вересня 2022

 

Громадська організація «Вікімедіа Україна» в одинадцятий раз проводить найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який буде проходити з 1 по 31 жовтня. Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

 

Конкурс цього року має особливу важливість, бо через широкомасштабне вторгнення Росії в Україну, з 24 лютого 2022 року сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню. Щодня кількість руйнувань збільшується. Кожна світлина має вагому цінність для увічнення пам’яті про культурну спадщину нашої Батьківщини, її багатогранність та ідентичність.

 

Запрошуємо долучатися до конкурсу, подавати свої фото, щоб показати унікальність історико-культурних об’єктів свого краю та привернути увагу до стану їхньої збереженості.

 

Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього протягом жовтня слід завантажувати на Вікісховище світлини власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток.  

Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.

 

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертайтеся до організаційного комітету конкурсу: [email protected]

вапр
ууц
цуе
еку
паврва