back

79 - річниця визволення громад Корюківського району від нацистських окупантів

20 вересня 2022

18-21 вересня відзначається 79-та річниця вигнання нацистських окупантів з території Корюківського району

 

В територіальних громадах району біля Братських могил, Меморіалів та Обелісків  вшановують пам’ять земляків, які віддали своє життя, виганяючи нацистських окупантів з нашої української землі.

 

Минають роки, відлітають у вічність. Все далі відходять грізні і важкі роки другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя…

 

Низько вклоняємося і висловлюєм слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам, усім тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з післявоєнних руїн.

 

В цьому році  річниця визволення Корюківського району від нацистських загарбників припадає на час повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну. На українську землю знову прийшла ворожа нечисть.

 

Нинішні захисники України гідні подвигу своїх дідів-прадідів і міцно тримають стрій, примножуючи перемоги нашого народу в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність Української держави.

 

 Перемогли нацизм — переможемо й рашизм! 

 

Проте завжди – у дні урочистих свят і в повсякденному житті – наш святий обов’язок пам’ятати про воїнів-визволителів, захисників України минулих часів і сьогодення.

 

Честь і слава Героям!

Вічна і світла пам’ять полеглим!

 

У Корюківці представники влади, ветеранської організації,  жителі міста поклали квіти до Меморіалу  на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським  загарбникам  та  вшанували хвилиною мовчання всіх жерт війни.

 

 

У Мені квіти до Обеліску Слави загиблим воїнам поклали представники міської ради, військові, ветерани, жителі міста. Хвилиною тиші вшанували присутні пам’ять мільйонів українців, полеглих за визволення Батьківщини.

Історичні паралелі між двома ідеологіями переглянуто присутніми під час виставки «Комунізм = рашизм», яка відкрилася у  художній галереї Менського краєзнавчого  музею ім. В.Ф. Покотила. 

 

 
У Сосницькій громаді в парку Пам’яті керівництво селищної ради та ветеранської організації поклали квіти до Меморіалу Слави і хвилиною мовчання вшанувати загиблих визволителів Сосниці та сучасних українських Героїв, які поклали свої життя, обороняючи незалежність свого народу.
 
 
 

У Сновській громаді до річниці вигнання нацистських окупантів зі Сновщини провели розширене засідання президії ради організації ветеранів Сновської міської територіальної громади «Ветеранське життя». 

На засідання були присутні голова обласної організації ветеранів України Анатолій Скуратович та спеціалісти з області та Сновська, які надали відповіді на численні запитання соціального напрямку.

Присутні на заході поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим солдатам в роки Другої світової війни. 

 

 

 
 
 
вапр
ууц
цуе
еку
паврва