back

Для молоді із громад, де тривають бойові дії, є пільгові умови вступу до університету

04 серпня 2022

 

Особливо небезпечна територія – територія України, яка визнана тимчасово окупованою в умовах воєнного стану, територіальні громади, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) (територія, окупована після 24 лютого 2022 року або зона проведення активних бойових дій).

 

 Наразі до таких територій в Чернігівський області належать: Корюківська, Сновська, Новгород-Сіверська, Семенівська, Городнянська міські територіальні громади.

 

Перелік територіальних громад не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється. Слідкуйте за актуальною інформацією за лінками: https://minre.gov.ua/news/onovleno-aktualnyy-perelik-gromad-u-rayonah-boyovyh-diy-na-tot-ta-tyh-shcho-v-otochenni-12

 

https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/dodatok_do_nakazu_159.pdf

 

 

Спеціальні умови вступу: 

 

Вступники зареєстровані на особливо небезпечній території  можуть вступати для здобутя ступеня бакалавра в НУЧК в межах квоти-2 (40% від державного замовлення) на основі повної загальної середньої освіти та на основі дипломів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра або фахового молодшого бакалавра.

 

Вступники, які зареєстровані і проживають на ОНТ мають право вступати до закладів вищої освіти або за результатами НМТ (ЗНО 2019-2021 років), або за результатами складання індивідуальної усної співбесіди в закладі освіти.

 

Для того, щоб скористатися спеціальними умовами вступу:

 

 До подання заяви на вступ зверніться до приймальної комісії ЗВО для внесення інформації про спеціальні умови вступу до реєстру Єдиної державної електронної бази з питань освіти та подайте для цього відовідні документи:

 

- особисто – завітавши до приймальної комісії (м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка 53, кімната 109 );

 

- дистанційно – надіславши на офіційну електронну пошту приймальної комісії ([email protected]) скановані копії документів, необхідних для реєстрації спеціальних умов вступу, з накладанням на відповідні файли кваліфікованого електронного підпису вступника. В темі листа напишіть «Спеціальні умови участі у конкурсному відборі».

 

 

 

Необхідні документи:

 

- документ, що підтверджує місце реєстрації особи ( довідка за формою 13  АБО витяг з місця реєстрації, в тому числі сформований у додатку ДІЯ)


- документ, що посвідчує особу


- ідентифікаційний номер


- документ про освіту

 

Подайте заяву на обрану конкурсну пропозицію:

 

з 11 липня в паперовій формі, а з 29 липня в електронні формі


до 8 серпня – якщо вступаєте за індивідуальною усною співбесідою


16 серпня – якщо вступаєте за результатами НМТ

 

Пройдіть в університеті індивідуальну усну співбесіду з 9 по 16 серпня (за звернення вступника може бути проведено дистанційно). До 26 вересня в порядку додаткового набору. Форма реєстрації для участі в індивідуальній усній співбесіді

 

Виконайте вимоги до зарахування до 15:00 години 22 серпня після отримання рекомендації до зарахування (17 серпня).

 

Укладіть договір про навчання впродовж трьох місяців після початку навчання.

 

Джерело: офіційна сторінка  Національного університету "Чернігівський колегіум" ім.Шевченка

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва