back

Патронат над дитиною - це не тільки шанс мати роботу, а й унікальна можливість долучитися до доброї справи

14 лютого 2022

 

У розвинутих країнах виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання нею або її батьками складних життєвих обставин – справа звична. Для українського ж суспільства патронат – це нова й не достатньо відома послуга.

Отож, з метою вивчення тонкощів та деталей надання послуги з патронатного виховання дітей днями відбулося навчання у Менській районній філії Чернігівського ОЦЗ. Провели його для фахівців філії начальник Служби у справах дітей Менської ОТГ Олена Васильчук та фахівець із соціальної роботи місцевого центру соціальних служб Тетяна Васько.

Посадовці міської ради детально розкрили зміст та суть патронату над дитиною, алгоритмом дій при створенні патронатної сім’ї та пошук кандидатів у патронатні вихователі серед безробітних.

За їх словами, головна вимога до претендентів – любити дітей, прагнути надати їм допомогу та всебічну підтримку, пропагувати сімейні цінності, вміти організувати розвиваючий простір для дитини та налагодити безпечний виховний процес.

А для безробітних, які не можуть знайти роботу через відсутність на ринку праці прийнятних пропозицій працевлаштування, виконання функцій патронатного вихователя – це шанс мати роботу, відповідно і отримувати винагороду, а ще – мати унікальну можливість долучитися до доброї справи.

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва