back

Заходи з нагоди Дня Соборності України

21 січня 2022

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія є важливою історичною віхою в боротьбі українського народу за свободу, яка залишиться у пам’яті сьогоднішнього та прийдешніх поколінь.

 

 

З нагоди свята, сьогодні, біля пам’ятника "Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України" представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськість поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували всіх героїв, хто поклав своє життя на вівтар незалежності та соборності під час Революції Гідності та війни з російським агресором на сході країни в наш час.

 

 

 

Захід було продовжено у Корюківському історичному музеї, де відбулась презентація на тему "Єднання заради незалежності"  та книжкова виставка відповідної тематичної літератури, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

 

 

 

 

На завершення заходу народний аматорський ансамбль "Лілея" міського Будинку культури виконав художні твори патріотичної тематики.

 

 
вапр
ууц
цуе
еку
паврва