back

З 1 грудня побутові споживачі ПОН можуть стати клієнтами ГК "Нафтогаз України" автоматично

02 грудня 2021

 

Таке рішення для побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника «останньої надії», стало можливим завдяки ухваленню та підписанню Закону України № 2553.

 

Нагадаємо, 29 листопада 2021 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії».

 

Відповідно до цього закону ГК «Нафтогаз України» звернулася до НКРЕКП (Регулятора) щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції. Це дозволить клієнтам отримувати газ протягом усього опалювального сезону за однією з найвигідніших цін на ринку природного газу — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості розподілу / доставки). Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" очікує позитивне рішення Регулятора щодо створення сталих умов для споживачів природного газу.

 

У разі відсутності підтримки зі сторони НКРЕКП з 1 грудня 2021 року постачальник «останньої надії» буде зобов’язаний здійснювати постачання газу всім своїм споживачам за ціною, розрахованою за формулою, яка наведена в пункті 24 Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника «останньої надії», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2021 року № 1102. У такому разі ціна на газ буде змінюватися щодня й може становити більш ніж 30 грн/куб. м.

 

За повідомленням ГК «Нафтогаз України»

вапр
ууц
цуе
еку
паврва