back

Про земельну реформу - на Дія.Бізнес

30 листопада 2021

 

На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес доступний  новий розділ — «Земельна реформа». Він містить актуальну інформацію про розвиток власної справи  в сфері земельних відносин.

 

Інформація розподілена за трьома напрямами:

 - «Я — землевласник» розповідає, кому можна продати земельну ділянку, за якою ціною, які документи для цього потрібні, чи можна продати частину землі та які податки доведеться сплатити під час продажу тощо.

 - «Я — покупець» інформує про всі умови покупки землі та збору необхідної документації

 - «Я — орендар» повідомляє про пріоритети при викупі землі та принцип реалізації переважного права, а також про важливі нюанси дії договору оренди.

Також в розділі  «Земельна реформа» є довідкові матеріали та інструкції про купівлю, продаж і користування земельною ділянкою.

 

Це, зокрема інформація про:

 - порядок реалізації переважного права під час продажу землі.

 - рекомендації Мінагрополітики щодо користування земельною ділянкою та щодо її купівлі.

 - підготувку до продажу паю.

 

Як зазначив Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України, земельна реформа задумувалася та реалізовувалася, виходячи з трьох базових основ: володіти, користуватися та розпоряджатися своєю землею.

 - 1 липня 2021 року українці це право отримали. Сьогодні ми робимо все, щоб це право реалізовувалося прозоро, доступно, зрозуміло, легко та максимально повно. Кожен українець має знати, які можливості перед ним відкрила земельна реформа та, зокрема, ринок землі. І мати змогу в повній мірі ці можливості реалізовувати, – наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України.

 

З інформацією про земельну реформу також можна ознайомитися на Facebook-сторінці.

 

За повідомленням прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України

вапр
ууц
цуе
еку
паврва