back

На Чернігівщині перебуває делегація представників Асоціації гмін басейну річки Віслока Республіки Польща

16 вересня 2021

 

Голова Асоціації Анджей Чернецькі та заступник голови сейміку Підкарпатського воєводства Войцех Заянц зустрілися з керівництвом Чернігівської області, щоб обговорити можливості міжрегіонального співробітництва та пріоритетні напрямки економічного і культурно-гуманітарного розвитку.

З представниками гмін Малопольського та Підкарпатського воєводств поспілкувалися заступник голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк та голова обласної ради Олена Дмитренко.

 - Польща є для нас зразком у використанні передових соціальних технологій та успішного налагодження взаємодії між суспільством, бізнесом і владою. Досвід польських гмін у реалізації спільних ініціатив на  користь добробуту громадян та розвитку їх територій буде корисним для наших громад, - наголосила заступниця голови ОДА.

Що стосується спільних напрацювань між Чернігівщиною та Польщею, то за сприяння польської сторони створено Агенцію регіонального розвитку Чернігівської області, а саме проєкт «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів», який реалізовувався у рамках програми «Польська допомога розвитку».

Також укладено угоди про співпрацю та встановлення споріднених зв'язків між гміною Пілзно та Сосницькою громадою, гміною Жиракув та Менською громадою, гміною Бжостек із Плисківською та Батуринською громадами.

 - Впевнена, що подальше наше співробітництво створить нові можливості для використання в регіоні кращих європейських практик,  засобів народної дипломатії та дозволить залучити кошти ЄС у рамках реалізації спільних проєктів транскордонного співробітництва, - акцентувала Жанна Шерстюк.

Принагідно, представники польської делегації відвідають Добрянську, Ріпкинську, Сосницьку, Батуринську, Новгород-Сіверську, Менську, Седнівську та Ніжинську громади. Ознайомляться із роботою місцевих рад із розвитку територій, інфраструктурою та поділяться досвідом роботи у діяльності органів місцевого самоврядування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва