back

"Велике будівництво" завершило більше 500 об’єктів соцінфраструктури, майже 1000 - у роботі - Тимошенко

29 липня 2021

 

Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» дала старт масштабному оновленню соціальної інфраструктури. За 500 днів програми зроблено і введено в експлуатацію 575 об'єктів, розповів заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Децентралізація».

«У роботі в 2021 році перебувають 959 об'єктів "Великого будівництва"», - повідомив він, додавши, що таких показників вдалося досягнути завдяки фінансовій децентралізації окремих територіальних громад.

Зокрема, протягом 2020 році було реконструйовано або побудовано 119 шкіл. У 2021 році будується ще близько 100 шкіл. У 2020 році роботи охопили також близько 100 садочків, цього року триває створення 67 нових дитячих садочків.

«Ми не робимо школи, садочки або лікарні тільки у великих містах. Це сільські школи. Тобто це новий рівень того, де перебувають наші діти», - зазначив Тимошенко.

За словами Тимошенка, програма розширюється на нові напрямки. Ще один проєкт у рамках президентської програми, який планується реалізувати у майбутньому – оновлення 100 ДЮСШ та 18 спортивних інтернатів.

«Ми дійсно знайшли, що в Україні практично в кожному регіоні є спортивні інтернати, де навчаються діти, і фактично потім ідуть у професійний спорт. Вони дійсно в жахливому стані. Саме тому буквально вчора ми завершили узгодження концепції розвитку цих інтернатів та починаємо їх реконструкцію», - сказав заступник голови ОП.

У розробці перебуває і новий проєкт парків дозвілля. За завданням Президента Зеленського, у кожній ОТГ має бути створений новий сучасний парк, де можуть відпочивати люди.

«Зараз Офіс Президента разом з Кабінетом міністрів і разом з кожною громадою нашої країни готує цей проєкт для того, щоб уже наприкінці цього року ми почали робити нові парки і дійсно у 2022 році ми в активній фазі збудували у кожній громаді новий парк дозвілля. Це завдання Президента і держави – надати якісні послуги, якісне дозвілля для наших мешканців», - наголосив координатор «Великого будівництва».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цього року окремо у рамках «Великого будівництва» стартувала програма «Велика реставрація», в ході якої за три роки буде відновлено 150 пам'яток культури по всій Україні.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва