back

Профілактика та лікування соціально-небепечних хвороб - основна тема зустрічі у Бречі

27 липня 2021

 

  26 липня в туристично-готельному комплексі «Бреч» зустрілися представники організацій-партнерів з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

  Метою зустрічі було налагодити співпрацю між територіальними громадами, фтизіатричною службою та закладами первинної та вторинної ланок медичної допомоги щодо підсилення цілісності та послідовності профілактики та лікування соціально - небезпечних хвороб мешканцям Корюківського району.

  Голова Корюківської районної ради Віктор Чернуха та заступник голови Корюківської РДА Олексій Мотчаний зустрічали та вітали учасників: керівників територіальних громад та медичних закладів району, сімейних лікарів, представників КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально-значущих та небезпечних хвороб», благодійної організації «Чернігівська МЕРЕЖА» та представників проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».

 

  Генеральний директор КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально-значущих та небезпечних хвороб» Микола Дейкун закликав всіх присутніх об’єднати зусилля заради життя мешканців громад.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Заступниця директора проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» Ольга Павлова  довела до відома присутніх, що туберкульоз є проблемою, яку можна вирішити, є вже є нові форми та методі як лікування, так і діагностики, і їхній проект багато робить у напрямку профілактики та виявлення туберкульозу, але необхідно активізувати свою роботу всім дотичним органам і службам.

   Учасники зустрічі ознайомилися зі статистичними даними, проаналізували причини та наслідки низького рівня виявлення туберкульозу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анжела Мойсєєнко з БО «Чернігівська МЕРЕЖА» розказала про досвід роботи громадських активістів з даною категорією населення (носіями хвороби).

 

  Керівники громад та медичних закладів у діалозі досягли домовленості про подальшу спільну роботу, направлену на протидію ВІЛ/СНІДу та туберкульозу.

 

 

За інформацією відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування

та гуманітарної політики Корюківської райдержадміністрації 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва