back

На Чернігівщині чоловік вирощував коноплю у підземній оранжереї

20 липня 2021

 

    В ході санкціонованого обшуку будинку мешканця Остерської громади поліцейські виявили добре обладнану міні-оранжерею в погребі оселі. Врожай (рослини, схожі на коноплі) та устаткування вилучено. Інформацію про незаконну діяльність 35-річного чоловіка з Остра співробітники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (смт. Козелець) Чернігівського району здобули на початку липня. За ознаками кримінального правопорушення дізнавач поліції відкрив провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів).

 

     Днями відбувся санкціонований обшук помешкання фігуранта. Дізнавач та дільничні офіцери поліції виявили у будинку чимало речових доказів по суті провадження: подрібнену суху рослинну масу, характерні пристрої для куріння наркотичних речовин тощо. Проте найцікавіша знахідка чекала на правоохоронців у погребі. Тут було обладнано справжню міні-оранжерею: з практично сталим мікрокліматом, засобами підтримання заданої вологості повітря, контрольно-вимірювальними приладами, освітленням та системою циркуляції повітря. Всі рослини у підпільній (в буквальному розумінні) оранжереї були зовні схожими на коноплі.

 

      За попередніми підрахунками, в разі переробки вирощеного та реалізації за цінами «чорного ринку» власник міг би збагатитися, щонайменше, на 150 тисяч гривень. Врожай, устаткування для вирощування конопель та інші речові докази поліцейські вилучили і направили на експертне дослідження. Досудове розслідування у кримінальному провадженні наразі триває. На зловмисника чекає покарання, найнижча межа якого — штраф у 17 тисяч гривень, а максимальна — до п’яти років обмеження волі.

 

Джерело: https://cheline.com.ua/news/crime/na-chernigivshhini-cholovik-viroshhuvav-konoplyu-u-pidzemnij-oranzhereyi-foto-265989
 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва