back

У Менській громаді завершується будівництво сучасної лабораторії

30 квітня 2021

 

   Днями перша заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Олена Бойко разом із заступницею голови ОДА Жанною Шерстюк ознайомилися із станом будівельних робіт на об'єкті "Великого будівництва" у селі Стольне Менської громади.

  Будівництво амбулаторії розпочалося у 2019 році. Її відкриття чекають понад 2000 жителів  із Стольного та навколишніх сіл, які зараз обслуговуються у приміщенні старої амбулаторії.

Розбудова мережі сучасних амбулаторій забезпечить надання якісної медичної допомоги сільському населенню. Жителі Стольного та сусідніх сіл зможуть отримувати консультацію сімейного лікаря та медичні послуги у сучасному та зручному приміщенні. В рамках проєкту передбачено оснащення медичним обладнанням. Крім того, для лікарів придбали автомобіль за рахунок субвенції, - зазначила Олена Бойко. 

 У 2020 році на будівництво приміщення амбулаторії використали понад 4,78 млн грн. В цьому році для завершення проєкту було виділено 167 тисяч гривень і на початку березня будівельні роботи були завершені. 
 Наразі в будівлі проводиться монтаж системи автоматичного керування вентиляцією, пожежною і охоронною сигналізацією, а також облаштовуються комп’ютерна, телефонна та інтернет-мережі.
 За інформацією Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА відповідно до календарного графіка робіт, завершити об’єкт планується у травні, а ввести його в експлуатацію – до кінця другого кварталу цього року.

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва