back

У Мені колишня безробітна допомагає землякам створювати свято

23 квітня 2021

 

  Умілі руки менської майстрині Олени Толстої можуть перетворити будь-який будинок на затишну оселю, прикрасити свято та надихнути на творчість. Переглянути колекцію її робіт, обговорити нюанси замовлення можна в студії декору «Свято Бум», власницею якої є колишня безробітна, а нині приватна підприємниця.

  «Створити таку студію в нашому місті – колись було моєю мрією», – розповідає майстриня.

  Так сталося, що пропрацювавши понад 20 років операційною медичною сестрою в місцевій лікарні, Олена Толстая змушена була звільнитися з роботи. Відразу постало питання: що ж робити далі? За допомогою в працевлаштуванні вона звернулася до Менської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості. Уважно ознайомившись з ситуацією безробітної, кар’єрний радник серед різних варіантів працевлаштування запропонувала їй розглянути можливість відкриття власної справи. Відтоді бажання майстрині перетворити своє давнє захоплення на бізнес тільки зміцніло. Отримавши від фахівців служби зайнятості всі потрібні консультації, Олена написала та успішно захистила бізнес-план і отримала виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи.

  «Мрія здійснилась, тепер-от хочу, щоб мій бізнес був успішним і надихав творчих людей створювати свято», –  говорить колишня безробітна.

  Над досягненням цієї мети підприємниця наполегливо працює. У колекції її робіт унікальні речі, яких не купити в жодному магазині. Майстриня володіє різними видами рукоділля: декупаж, плетіння з лози, канзаши, дереворозпис, миловаріння, амігурамі, весільний декор, виготовлення світильників та квітів з ізолону та фоаміріану, ляльок ручної роботи, іменних виробів тощо. Отже, в студії декору «Свято Бум» відвідувачі знайдуть як речі ручної роботи для створення святкової атмосфери чи красивого інтер’єру, так і оригінальні подарунки.

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва