back

Відбулись заходи з нагоди Дня вшанування Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2021

 

   Сім років тому відбулися події, які назавжди закарбувалися в серці кожного українця.

  20 лютого 2014 року увійшло в історію, як переломний момент у ході подій Революції Гідності. Цього дня під час Євромайдану на Інститутській вулиці у Києві відбулись розстріли мирних протестувальників, яких згодом назвали «Небесною Сотнею». Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

   Події на Майдані Незалежності у Києві довели незламність та відвагу українських патріотів, які відстояли майбутнє нашої держави, ставши символом нескореності та сили українського духу.

   Україна оплакує своїх героїв, а пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

   Сьогодні представники влади та громадкість хвилиною мовчання  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які загинули від куль снайперів під час революції Гідності. Поклали квіти до  Пам’ятного знаку  «Воїнам – учасникам АТО, борцям за незалежність України» та вклонились їхній світлій пам’яті. 

   «Герої не вмирають!» — це постулат, який за останні 7 років міцно увійшов в наше повсякдення. Адже всі,  хто пожертвував життям заради свого народу, продовжують жити в серцях тих, заради кого відійшли у Вічність…

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій з громадкістю та цифрового розвитку

 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва