back

До уваги пільговиків! Монетизація пільг. Зміни в законодавстві стосовно готівкової грошової форми виплати

31 січня 2020

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 року № 1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг» скасовано обмеження монетизації пільг на житлово-комунальні послуги, з 1 січня 2020 року кожен пільговик в будь-який час може подати заяву про перехід на готівкову грошову форму виплат. Відповідно до зазначених змін у разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви. Тобто, відповідно до заяв, які будуть подані пільговиками в січні 2020 року, надання пільг в грошовій готівковій формі буде здійснюватись з лютого 2020 року (з місяця, що настає за місяцем подання заяви).

   Заява, в якій ОБОВ’ЯЗКОВО мають зазначатись реквізити банківського рахунку та номер мобільного телефону пільговика, подається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. При цьому при собі необхідно мати оригінали документів, що засвідчують особу для звірки актуальності персональних даних зазначених в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги та дані про особові рахунки в організаціях – надавачах послуг.

  Звертаємо увагу, що можливістю доставки готівки пільги АТ «Укрпошта» можна буде скористатись з травня 2020 року. Зазначені зміни розповсюджуються виключно на отримання через банківський рахунок. При цьому звертаємо увагу, що у разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Якщо виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, то рішення стосовно надання пільги в грошовій готівковій формі може бути переглянуте структурним підрозділом з питань соціального захисту населення райдержадміністрації.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва