back

08 вересня 2017

Відбулось чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації

Вчора, 7 вересня, відбулось чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. У роботі дорадчого органу взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Анжела Ющенко та заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень.

Вела засідання голова Громадської ради при райдержадміністрації Валентина Погребна.

Перше питання порядку денного засідання громадської ради стосувалось обрання секретаря громадської ради. Одноголосно прийнято рішення покласти функції секретаря на Людмилу Примачок, головного спеціаліста сектору організаційної роботи апарату райдержадміністрації.

Присутні на засіданні члени громадської ради обговорювали питання порядку денного, а саме про розвиток спорту в районі, літнє оздоровлення дітей та організацію дозвілля молоді.

Доповідаючи по першому питанню, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Барабаш, зазначила, що з метою забезпечення дозвілля молоді, створення умов для занять фізичною культурою і спортом, більш повного охоплення населення району спортивними заходами, у районі затверджена і діє Програма розвитку фізичної культури і спорту в Корюківському районі на 2016-2020 роки. Також проводилась робота щодо облаштування спортивних майданчиків, підтримання їх у належному стані, обладнання та цільового використання під час проведення акції «Спорт для всіх – спільна турбота». Проведені організаційні заходи були спрямовані на подальший розвиток фізичної культури і спорту в районі.

Про оздоровчу компанію 2017 року в рамках Програми оздоровлення та відпочинку дітей Корюківського району на 2016-2020 роки доповідала Наталія Барабаш, яка зокрема зазначила, що у 2017 році різними формами оздоровлення та відпочинку було охоплено 1591 учнів (60,1%) із загальної кількості школярів 2647.

Вагомий внесок в оздоровчий процес 2017 року внесли профспілкові комітети підприємств, установ та організацій району, а саме: ПАТ «Слов’янські шпалери КФТП» (122 дитини), ДП «Холминське лісове господарство» (45 дітей), ДП «Корюківське лісове господарство» (19 дітей), ЦРЛ (6 дітей), РЕМ (15 дітей).

На відпочинкову та оздоровчу кампанію з місцевих бюджетів було виділено 597,1 тис. грн, залучено 715 000 грн. позабюджетних коштів. Вартість одного дня перебування в комунальному закладі «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зелений гай» становила 145,94 грн., зазначила Юлія Добролюбова, методист методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації. Влітку 2017 року в районі працювало 17 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей, де відпочило 1095 дітей.

У ході засідання виступила фахівець їз соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді райдержадміністрації Тетяна Гаврилюк, яка ознайомила присутніх з основними заходами, які були проведені Центром з метою дозвілля дітей та учнівської молоді.

Про ситуацію щодо контролю за продажем спиртних напоїв неповнолітнім особам інформував старший лейтенант, інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Корюківського відділення поліції Менського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області Сергій Ковеза. В районі зареєстровані факти продажу спиртних напоїв неповнолітнім, на винних складено протоколи про адміністративні правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

На засіданні Громадської ради було підняте питання щодо безпечного перевезення вантажу по території району.

Наступне засідання заплановано на грудень 2017 року.

За матеріалами громадської ради при райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва