До Дня Європи

У рамках відзначення Дня Європи та метою ознайомлення учнівської молоді з перевагами та новими можливостями співпраці з Європейським Союзом, у загальноосвітніх навчальних закладах району були проведені різноманітні заходи:

  • тематичні лекції «Вимір — європейський», «Основні тенденції розвитку європейської культури»;
  • засідання дискусійних клубів «Європа сьогодні», «Україна в колі європейських держав»;
  • заочні екскурсії історичними місцями України;
  • тематичні години інформування «З життя європейських країн», «Взаємовідносини України з країнами Євросоюзу», «Дізнайся більше про країни Євросоюзу».

У позашкільних навчальних закладах (Корюківський ЦДЮТ, Холминський БТДЮ) проведено виставки декоративно-вжиткового мистецтва.

У бібліотечних кімнатах загальноосвітніх навчальних закладів облаштовано тематичні виставки інформаційно-довідкової літератури.

У бібліотеках ЦБС оформлено книжкові виставки «Європа: вчора, сьогодні, завтра», тематичні викладки літератури та інформаційних матеріалів, присвячених проблемам і перспективам європейської інтеграції України. У Корюківському історичному музеї зроблено викладку матеріалів «Відкриваємо для себе Європу», в якій надано інформацію про розвиток туризму в Європі та рекламу туристичних напрямків до Європейських країн. Оформлено виставку в стилі «графіті», який зародився в Європі.

У центральній районній бібліотеці та районній дитячій бібліотеці розгорнуто ілюстровану виставку «Європейський шлях — крок за кроком», проведено виставку-подорож «Мандруємо країнами Європи», відбувся урок для допитливих «Я відкриваю Європу».


Учні Жуклянської ЗОШ І-ІІ ст. разом зі своєю вчителькою іноземної мови та зарубіжної літератури Приходько С.І. підготували серію тематичних газет «З життя європейських країн» та здійснили віртуальні мандрівки «Подорожуємо Європою: Великобританія, Франція, Німеччина».