Відбулося засідання Колегії райдержадміністрації

31 березня 2011 року в райдержадміністрації відбулося засідання Колегії райдержадміністрації, яке провів голова районної державної адміністрації О.В.Довгаль.

На засідання були запрошені члени Колегії райдержадміністрації, міський, селищний, сільські голови, керівники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, директори міських шкіл.

Під час засідання було розглянуто питання про підсумки проведеної роботи підприємствами та організаціями району по благоустрою населених пунктів за 2010 рік та заходи з благоустрою на 2011 рік (доповідав Бузак І.І. — заступник голови райдержадміністрації); про стан торговельного та побутового обслуговування в сільській місцевості Корюківського району (доповідала Алексійчик Т.М. — начальник управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації); про стан здоров’я, надання медичної допомоги дитячому населенню та формування здоров’язберігаючого середовища в закладах освіти, культури і медицини району (доповідали Остапенко Л.Г. — начальник відділу освіти райдержадміністрації та Товстоног Л.П. — головний районний педіатр).

В обговоренні виступили Биков О.М. — заступник Корюківського міського голови, Чеботар В.О. — директор ДП «Магнолія», Олещенко О.Г. — голова райспоживспілки, Шумський В.Л. — головний лікар санепідемстанції, Якушина В.С. — директор Корюківської гімназії.

Підводячи підсумки засідання, голова райдержадміністрації О.В.Довгаль вказав на ряд недоліків, які стосуються організації благоустрою в районі. Зокрема, О.В.Довгаль вказав на неналежну роботу відділу містобудування та архітектури по контролю за дотриманням різних архітектурних норм (немає єдиної концепції ремонту та оздоблення будівель), не створено ніяких нових архітектурних форм, які б прикрасили місто. Голова райдержадміністрації дав доручення керівникам щодо проведення з 1 квітня місячника благоустрою, що передбачає приведення в порядок фасадів будівель та закріплених територій.

Аналізуючи стан торговельного обслуговування в районі, О.В.Довгаль зробив акцент на торгівлі хлібом, виготовленим ПСК «Корюківський хлібокомбінат»; керівникам райспоживспілки та хлібокомбінату зауважено, що не проводиться політика агресивної конкуренції.

Голова райдержадміністрації прокритикував керівників освіти та ЦРЛ за рівень підготовки питання про стан здоров’я, надання медичної допомоги дитячому населенню та формування здоров’язберігаючого середовища в закладах освіти, культури і медицини району. О.В.Довгаль зауважив, що треба не оперувати цифрами, а озвучувати проблеми і вказувати шляхи їх вирішення.

Голова райдержадміністрації запропонував внести зміни до проекту розпорядження у частині накладення адміністративних стягнень керівникам загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів щодо недостатнього контролю за організацією оздоровлення дітей, проведенням оздоровчо-виховних заходів; керівництву Корюківської центральної районної лікарні — за недостатню профілактично-роз’яснювальну роботу, якість обстежень дітей під час щорічних профілактичних оглядів.

Насамкінець голова райдержадміністрації О.В.Довгаль зауважив, що здоров’я дітей залишається одним із основних пріоритетів у роботі, тому необхідно більше уваги приділяти оздоровленню дітей, створювати в районі спортивні майданчики, льодові катки, виховувати в молоді бажання вести здоровий спосіб життя, адже діти — це наше майбутнє.

За підсумками проведення засідання Колегії райдержадміністрації будуть прийняті відповідні розпорядження.