<<<1 - 11 з 447>>>


29 Серпня 2023 11:02

Вічна пам'ять всім воїнам, які віддали свої життя за Україну! Завдяки їм ми продовжуємо жити, а наша країна зберігає незалежність. Важко знайти слова втіхи, неможливо залікувати біль і гіркоту від втрати рідної, близької людини. Пам'ятаємо всіх українських захисників, справжніх героїв, які загинули захищаючи нас і Україну.  Сумуємо і низько схиляємо голови перед  їхньою світлою пам'яттю! Нехай їхній подвиг не залишиться забутим і непоміченим!

                           Слава українським воїнам!

22 Серпня 2023 16:10Вітання

             Шановні спілчани, колеги!

Прийміть щирі та сповнені поваги вітання з нагоди найвеличнішого свята  -  Дня Незалежності України!

Саме цей день започаткував нову епоху у житті нашої країни, законодавчо закріпив вікові прагнення українського народу до національного відродження, духовної свободи та економічного зростання.

На  жаль повномасштабна війна створила нові загрози та виклики, принесла багато страждань на українську землю, але не зламала нас, а ще більше об’єднала духом патріотизму, зміцнила наші прагнення до самостійності, цілісності, переконала, що наша міць в єдності, злагоді, сумлінній праці та високій відповідальності за долю прийдешніх поколінь. Лише так ми переможемо і саме від кожного з нас залежить те, якою в подальшому буде наша Україна.

 У день величного свята згадаймо, вшануймо та схилімо голови перед подвигом героїв Збройних Сил України, всіх хто сьогодні ціною власного життя виборюють право для кожного з нас жити в  незалежній Україні. Низький уклін Збройним Силам України, кожному з вас, хто своєю щоденною працею наближає довгоочікувану Перемогу!

І нехай віра в мирний завтрашній день не залишає ваші серця, любов до рідного краю надихає на великі справи, а наша спільна праця буде надійною запорукою наближення Перемоги, відбудови рідної Чернігівщини та всієї країни!

                             З Днем Незалежності  Україно!  

                                                    Президія обкому профспілки працівників державних установ

 

07 Серпня 2023 12:36

ЛІТО – ЧАС ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ.

Одним із пріоритетних напрямків роботи обкому профспілки працівників держустанов  залишається  організація оздоровлення та відпочинку дітей членів профспілки,  яке  має велике значення для відновлення сил, поліпшення стану їх здоров’я. Ось і в цьому році президія обкому профспілки підтримала ініціативу  профорганізацій всіх рівнів, особисті звернення  батьків-членів профспілки щодо одоровлення їх дітей і своєю постановою  визначила порядок організації дитячої оздоровчої кампанії та розмір часткової оплати вартості путівки на оздоровлення  у дитячому лікувально-оздоровчому таборі «Сокіл» Івано-Франківської області, який знаходиться у мальовничій гірській місцевості,  оточеній карпатською природою. Третину вартості путівки, витрати на супровід дітей та медичне забезпечення  у дорозі  та інші організаційні витрати оплатив обласний комітет профспілки.

          Відпочинок дітей  розпочався  з урочистого відкриття табірної зміни і посвяти дітей у козачата. Надалі їх життя у оздоровчому закладі було насичене  різноманітними цікавими заходами,  спортивними змаганнями. До послуг дітей   були надані спортивні майданчики, волейбольне, баскетбольне та  футбольне поля, тренажерний зал, батути, настільний футбол та аерохокей, а також  басейни. Активному  відпочинку дітей  у таборі  сприяли   інтелектуальні конкурси, квести, сучасні майстер-класи, екскурсії, щоденні розважальні шоу програми. Цікавими і різноманітними були заняття дітей  у гуртках  з соломоплетіння та  розмальовки сувенірів.  

        Захоплюючими і  розважальними були  імпровізована вистава «Маскарад», проект «Танці з зірками», де разом із сучасними танцями діти вчились українських народних та  козацьких танців. На справжнє свято  перетворився  вечір української пісні, де виконавцями пісень і танців  були діти та вожаті разом, приймаючи участь у яких кожна дитина мала можливість випробувати себе на сцені та в сучасних ігрових програмах.

Адміністрація табору, вожаті подбали про  психологічне  відновлення та покращення стану здоров’я, зміцнення імунітету,  зниження  психологічної втомлюваності дітей, надаючи  їм, за призначенням лікаря, лікувально-оздоровчі фізіотерапевтичні процедури,  плавання  у басейнах, соляно-хвойні ванни, масаж та інші оздоровчі процедури.

          Діти повернулися додому щасливі, сповнені позитивних емоцій, приємних вражень від незабутнього  спілкування з друзями та з    надією на зустріч у наступному  році. 

Ми  бажаємо  усім діткам добра,    мирного, щасливого,  безтурботного дитинства, у якому ніколи не буде жорстокості, сліз та страждань.  Нехай здійсняться  мрії кожної дитини,  посмішки освітлюють ваші  обличчя, а  очі сяють  від щастя й добра!

         

 
            
 
                                                                                                                                     
                         
14 Липня 2023 15:19Вітання

         

           Шановні бухгалтери!

 

Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня бухгалтера!

Ви – професіонали своєї справи. Саме від ваших знань, компетентності та відповідальності залежить успішність роботи будь-якого підприємства, установи чи організації і  щоденна робота кожного із вас забезпечує фінансову стабільність та заслуговує найвищого визнання і вдячності.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, сімейного добробуту, невичерпної енергії, економічної стабільності та впевненості у завтрашньому дні, довгоочікуваної Перемоги і миру!

                                                                                                                  Президія обкому профспілки працівників  державних установ

04 Липня 2023 10:46Подія

Відбулося чергове засідання Президії обкому профспілки працівників держустанов.

30 червня   2023 року відбулося чергове засідання  президії обласної організації профспілки працівників державних установ  під  головуванням Марії Бойправ,  голови  обласної профорганізації. 

Члени президії заслухали та обговорили інформацію  голови первинної організації Новобілоуської сільської  ради Олени Плотникової  про  хід  реалізації норм колективного договору між  адміністрацією та трудовим колективом Новобілоуської сільської ради Чернігівського  району в період воєнного стану, відзначивши  цілеспрямовану  роботу профкому  по забезпеченню соціального захисту  членів профспілки в частині  забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, збереження соціальних гарантій, пільг і компенсацій, створення належних умов праці, оздоровлення та відпочинку  спілчан через колективно-договірне регулювання  соціально-трудових  відносин. З огляду на   нові  виклики  і  потреби, зумовлені воєнним станом, профспілковий  комітет   визначив першочерговими завданнями  допомогу спілчанам, постраждалим від наслідків війни, допомогу Збройним Силам України та використання всіх важелів впливу в    питаннях захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів Профспілки. Так, у  2022 році розмір матеріальної допомоги значно зріс  і склав  99, 2 тис. грн., з них: допомога потерпілим  у зв'язку з воєнними діями – 54,0 тис.грн., у зв’язку з народженням дитини – 3,0 тис.грн.; на поховання загиблих – 6,0 тис.грн., на культурно – масові заходи до державних і професійних свят – 34,2 тис.грн., виплати до дня народження – 41,5 тис.грн. Члени профспілки всебічно допомагають військовим, займаються волонтерством, збирають кошти для військових за їхнім запитом,  наближаючи нашу спільну Перемогу.

Відповідно до умов колективного договору згідно ст.44 Закону України «Про професійні  спілки, їх права та гарантії діяльності» роботодавцем щомісячно  відраховується первинній профспілковій організації  0,3 відсотка фонду оплати праці на проведення культурно-масових, фізкультурних і оздоровчих заходів. Так у 2021-2023

27 Червня 2023 15:14Вітання

                                    Шановні спілчани!

 У цей, доленосний, надзвичайно складний для  України час, прийміть найщиріші  вітання з днем Конституції України!

 Повномасштабна жорстока війна, що прийшла в нашу країну, торкнулась кожного з нас, змусивши жити і працювати в нових реаліях. Але саме ці обставини сприяли згуртуванню, солідарності, проявам високої відповідальності і патріотизму, усвідомлення нових обов’язків та завдань кожного заради Перемоги, мирного щасливого майбутнього держави і народу!

 Щиросердно бажаю усім вам міцного здоров’я, родинної злагоди, миру та щастя! Нехай це державне свято об’єднає всіх нас, додасть снаги та впевненості у власних силах і в нашій спільній Перемозі.

                                          Слава ЗСУ!  Слава Україні!  

За  дорученням президії обкому, з повагою

Голова обласної організації профспілки                          Марія Бойправ

22 Червня 2023 15:34Вітання

Шановні  державні  службовці,  колеги,  дорогі  спілчани!

Президія обкому Профспілки працівників державних установ  щиро вітає Вас   із професійним  святом -  Днем державної служби України, засвідчуючи всім Вам повагу та вдячність за відповідальне ставлення до виконання повноважень, за професійність, вміння, фаховість і відповідальність у цей непростий час, вірне служіння державі, краю та його жителям.

Сьогодні Ваш патріотизм, професійний потенціал, успішні ініціативи потрібні для забезпечення стабільності в регіоні, підтримки українських воїнів, наближення нашої спільної Перемоги та відбудови країни!

Тож бажаємо Вам впевненості, нових успіхів і звершень, життєвої наснаги  для відновлення і розквіту рідної землі та української держави!  

 Міцного  Вам здоров'я, переможного настрою, родинного тепла і щастя! 

 

За  дорученням президії обкому, з повагою

Голова обласної організації профспілки                                      Марія Бойправ

13 Червня 2023 09:14Подія

10 червня 2023 року в м.Чернігові ГО ,,ВФСТ,,Колос'' в Чернігівській області провели обласну спартакіаду серед сільських територіальних громад ,,Найкраща сільська спортивна громада області''. В ній приймали участь вісім команд: Новобілоуська, Киїнська, Іванівська, Тупичівська, Крутівська, Комарівська, Кіптівська та Дмитрівська територіальні громади. На заході були присутні голови громад, а також голова Чернігівської районної військової адміністрації Андрій ПОПИК, голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників державних установ Марія БОЙПРАВ, яка привітала команди запашними короваями. Дякуємо ЗСУ за можливість проведення заходу. Партнерами спартакіади виступили Департамент сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА на чолі директора Андрія ШЕМЦЯ, а також депутата Чернігівської обласної ради Галини СИНЯВСЬКОЇ, за що ми їм дуже вдячні. Слава Україні! Разом до Перемоги! 

                       
 
                                
 
12 Червня 2023 13:29До відома

  • Змінено Порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку виплат за соцстрахуванням — рішення Кабміну

Кабмін своєю постановою від 2 червня 2023 р. № 561 вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266.

Так, доповнено перелік поважних причин, відповідно до якого під час обчислення середньої заробітної плати для розрахунку страхових виплат календарні дні, не відпрацьовані з цих причин, не враховуються у розрахунковому періоді.

Зміни передбачають, що такими календарними днями, не відпрацьованими з поважних причин вважається період, протягом якого працівник проходив:

- строкову військову службу,

- військову службу за призовом осіб офіцерського складу,

- військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період,

- військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період,

- проходив військову службу за контрактом під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, коли за ним не зберігався середній заробіток за такий період.

Отже, під час розрахунку середньоденної заробітної плати для розрахунку виплат за соцстрахуванням вищезазначені періоди слід виключати.

Зазначені зміни діють із 07.06.2023 р.

Джерело  https://buh.ligazakon.net/news/220131_zmneno-poryadok-obchislennya-seredno-zarplati-dlya-rozrakhunku-viplat-za-sotsstrakhuvannyam--rshennya-kabmnu

 

09 Червня 2023 09:46До відома

ЄСВ сплачуватимуть до ПФУ: новий законопроєкт

      1 червня на сайті ПФУ оприлюднено законопроєкт щодо адміністрування ЄСВ.

У пояснювальній записці йдеться, що адміністрування ЄСВ податковими органами і подання звітності про нарахування єдиного внеску у складі квартальної єдиної звітності призвело зокрема до:

- відтермінування (від одного до трьох місяців) надходження до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомостей про заробітну плату працівників, сплату єдиного внеску, страховий стаж застрахованих осіб та несвоєчасності включення звітних періодів для розрахунку розмірів виплат за соціальним страхуванням у випадку тимчасової непрацездатності, безробіття, нещасного випадку на виробництві, а також пенсії (що впливає, зокрема, на визначення права на пенсію);

 - послаблення платіжної дисципліни в частині сплати сум єдиного внеску внаслідок відтермінування граничних строків їх сплати, що створює ризики забезпеченості фінансовим ресурсом поточних виплат із системи соціального страхування; відтермінування реалізації заходів впливу для стягнення простроченої заборгованості, оскільки виникнення такої заборгованості відображається за зобов’язаннями, що містяться в квартальному звіті;

  - зміщення строку (від одного до трьох місяців) розрахунків показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та яка враховуються для обчислення пенсії. Саме тому виникла необхідність у внесенні змін до Податкового кодексу України, Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та деяких інших законодавчих актів України.

   Законопроєктом пропонується, що адміністрування ЄСВ, а також функції контролю за його сплатою, стягнення недоїмки, штрафів та нарахованої пені здійснюватиме Пенсійний фонд України,  а також пропонується передбачити, що сплата ЄСВ здійснюватиметься страхувальниками на рахунки територіальних органів ПФУ, а подання щомісячної звітності про нарахування ЄСВ – через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній, а страхувальниками, у яких кількість застрахованих осіб не перевищує п’ять осіб, – за їх вибором в паперовій формі.

Отже, замість квартальної єдиної звітності планують впровадити дві:                                                                 

- щомісячну звітність з ЄСВ до ПФУ;

- щоквартальну звітність з ПДФО та ВЗ до ДПС.

ФОПам доведеться подавати до ПФУ окремий річний звіт про нарахований за себе ЄСВ, а не у складі річної декларації. Крім розділення звітності, законопроєктом пропонується зобов'язати ФОПів сплачувати ЄСВ "за себе" щомісяця.

Якщо ВРУ підтримає ці новації, вони запрацюють з 1 січня 2024 року.

 

06 Червня 2023 14:10Подія

       В рамках заходів по відзначенню Дня  захисту дітей, голова обласної організації профспілки працівників державних установ Марія Бойправ  відвідала  Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в селі Хмільниця, де вже багато років тому створена і успішно працює первинна профорганізація.  Спілкуючись з трудовим колективом центру, голова облпрофорганізації  привітала і подякувала працівникам центру, який очолює досвідчена, відповідальна, турботлива директорка Олена Лукашенко, за їх  материнську турботу про підопічних дітей, за професіоналізм і злагодженість, за безмежну віддачу і повне розуміння важливості своєї справи. Адже,  саме вони,  створюючи для дітей 24/7 комфортні  умови перебування,  позитивну  атмосферу, віддаючи дітям  тепло  своїх сердець наповнюють дитячий заклад реальним змістом.  Подарунками для дітей Центру  стали цікаві патріотичні розмальовки, картини, канцелярське приладдя та  смаколики.

        На завершення працівникам, дітям були адресовані побажання добра, тепла та здоров’я, мирного, щасливого,  безтурботного дитинства, у якому ніколи не буде жорстокості, сліз та страждань. Нехай здійсняться ваші мрії,  посмішки освітлюють ваші  обличчя, а  очі сяють  від щастя й добра!

<<<1 - 11 з 447>>>