<<<1 - 11 з 2456>>>


23 Квітня 2024 12:36Інформація

 

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові - це сімейний бізнес родини Прокопенків. Павло та Олена започаткували його ще у  2017 році, до справи долучився і їх син Роман. Аби відновити та продовжувати свій бізнес після повномасштабного вторгнення, всі вони скористалися грантовою програмою – кошти спрямували на розвиток.

Сьогодні "GARAGE" - це сучасна, з новітнім обладнанням станція технічного обслуговування, яка пропонує широкий спектр послуг власникам авто – від шиномонтажу  до ремонту ходової,

23 Квітня 2024 10:45Інформація

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

 

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно. З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде призначено автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств).

Водночас серед субсидіантів є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

На наступний сезон житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

  • заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;
23 Квітня 2024 10:34Інформація

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості»

 

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура. Участь у заході взяли в.о. міського голови Геннадій Іванюк, представники служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці, а також учасники бойових дій та переселенці.

Присутніх поінформували про низку активних програм, що реалізує служба зайнятості, задля оперативного працевлаштування шукачів роботи, а саме:

– організація професійного навчання для зареєстрованих безробітних з метою здобуття затребуваної на ринку праці професії чи підвищення кваліфікації. Для учасників

19 Квітня 2024 16:18Подія

18 квітня голова районної ради Василь Жук провів пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради восьмого скликання

На початку своєї роботи депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за Україну внаслідок збройної агресії російської федерації.

Розпочали роботу депутати із повідомлення голови Новгород-Сіверської районної територіальної виборчої комісії Ніни Агапової щодо визнання обраним депутатом Новгород-Сіверської районної ради наступного за черговістю кандидата в депутати за єдиним територіальним виборчим списком від Чернігівської обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «БАТЬКІВЩИНА»   ЗИКУН Світлану Володимирівну. Депутати підтримали проєкт рішення, яким береться до відома зазначений факт та ввели нового депутата до складу постійних комісій ради.

Далі

19 Квітня 2024 15:44Подія

18 квітня відбулися засідання постійних комісій та президії районної ради

На порядок денний спільного засідання постійних комісій було внесено 11 питань, ще 3 питання включено до порядку денного за поданням депутатів ради. Депутати підтримали проєкти рішень з усіх сесійних питань та рекомендували розглянути їх на пленарному засіданні ради. Взяли до відома інформації з питань, що планувалось розглянути тільки комісійно:

про хід виконання Програми передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Новгород-Сіверського району Чернігівської області, а 2021-2027 роки за підсумками 2023 року;

        про хід виконання районної Програми попередження дитячої безпритульності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки за підсумками

19 Квітня 2024 11:39Інформація

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості

 

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

«З початком повномасштабного російського вторгнення життя українців розділилося на до та після. Дехто вимушений був покинути рідні домівки і шукати прихистку в інших регіонах України, хтось став на захист Батьківщини, згодом був демобілізований і нині адаптується до мирного життя. Всі ці люди потребують особливої підтримки держави», - сказала Людмила Ключник. Отже,

15 Квітня 2024 09:40Інформація

Чернігівців запрошують на військову службу за контрактом у морську піхоту

 

Наразі в підрозділах морської піхоти актуальними є майже сотня вакансій. Серед них як бойові, так і цивільні професії. Зокрема, потрібні стрільці, кулеметники, гранатометники, навідники, снайпери, розвідники, вогнеметники, командири різних спеціалізацій тощо. Також роботу пропонують кухарям, діловодам, бухгалтерам, медикам, електрикам, водіям, електрогазозварникам, токарям.

Про це йшлося під час робочої зустрічі фахівців служби зайнятості з представниками Центру комплектування та рекрутингу морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України капітаном Сергієм Шипіциним та сержантом Ольгою Нестереук.

 «Служба в лавах морської піхоти хоч і нелегка, але почесна», – каже Сергій Шипіцин. - Запрошуємо як чоловіків, так і жінок,

15 Квітня 2024 09:40Інформація

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

 

Пенсійний фонд України виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися (пункт 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601).

В електронних кабінетах потенційних отримувачів житлової субсидії на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України розміщено повідомлення, яким проінформовано про можливість одержувати виплати.

Як перевірити, чи є ваше домогосподарство

15 Квітня 2024 09:39Інформація

єРобота: в Чернігові дружина військового відкрила пекарню

 

Завдяки своїй цілеспрямованості, рішучості, підтримці родини та допомозі бізнес-партнерки, а ще – грантовим коштам від держави чернігівка Людмила Скрипка відкрила в рідному місті нову пекарню. Півмільйона гривень на започаткування власної справи вона отримала, як дружина військовослужбовця, за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота».

За словами Людмили, для неї це – не перший бізнес. До цього вона вже мала пекарню, яку відкрила незадовго до початку повномасштабного вторгнення росіян. Під  час активних бойових дій на Чернігівщині жінка разом з маленькою донькою виїхала до Німеччини, але вже влітку 2022 року вони повернулися додому. Перспективу жити за кордоном хоча б до закінчення війни

15 Квітня 2024 09:38Інформація

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

 

Сьогодні держава, аби підтримати бізнес, пропонує скористатися програмами фінансової підтримки. Служба зайнятості супроводжує дві з них у рамках урядового проєкту єРобота.

Так, з липня 2022 р. діє програма «Власна справа», за якою можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Ще одна програма «Грант для ветеранів» стартувала у квітні 2023 р. та за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн.  

Обов’язковою умовою для грантоотримувачів є створення нових робочих місць (від 1-го до 4-х) в залежності від суми фінансової підтримки. Повернення коштів відбувається за рахунок фактичної

15 Квітня 2024 09:38Інформація

Проіндексовані з 1 березня страхові виплати виплачуватимуть з квітня

 

З 1 березня перераховано на коефіцієнт 1,0796 щомісячні страхові виплати потерпілому від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (підпункт 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185).

Оскільки щомісячні страхові виплати надаються з наступного місяця після їх призначення, то проіндексовані виплати будуть виплачуватися з квітня.

Величина підвищення щомісячної виплати визначається індивідуально залежно від розміру призначеної страхової виплати. 

Важливо 
Максимальний розмір збільшення після перерахування страхової виплати – 1500 гривень.

За інформацією Головного

<<<1 - 11 з 2456>>>