<<<1 - 11 з 39>>>


17 Квітня 2024 13:04

Семінар-практикум для вчителів англійської мови

      16 квітня 2024 року відбувся семінар-практикум для вчителів іноземних мов закладів освіти Менської міської ради з теми «Формування навичок майбутнього на уроках іноземної мови».

      Олена Литовченко, консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Менської міської ради, акцентувала увагу учасників семінару на питання формування професійних компетентностей вчителів іноземних мов.

Вчителька Покровського ЗЗСО I-III ступенів Оксана Терентьєва ознайомила педагогів із основними тьюторськими компетенціями сучасного вчителя.

Вчителі англійської мови

16 Квітня 2024 16:57

Фасилітатори "Самодопомога. Плюс" у Стольненському ЗЗСО І-ІІІ ст.

       12 квітня педагогічні працівники - фасилітатори із проведення групового курсу управління стресом для дорослих  «Самодопомога. Плюс» (Self-Help Plus)   від гуманітарної організації «Міжнародний медичний корпус» провели свою чергову зустріч в чудовому, одному з найкращих наших закладів освіти - Стольненському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів, в якому було організовано практичний семінар з теми «Безпечне освітнє середовище: як зберегти своє психічне здоров'я».

Олена Шумейко - директор Стольненського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів, зарядила всіх позитивом та гарним настроєм на ранковій зустрічі, на якій присутні не тільки знайомилися, а й співали разом з учнями.   

Учасники семінару із задоволенням познайомилися із роботою новоствореного освітнього центру «Вулик», де було проведено теоретичну та практичну частини зустрічі. Цікаве заняття з елементами тренінгу «Перша психологічна допомога» підготували та провели тьютори освітнього середовища «Вулик» Олена Денисенко та

02 Квітня 2024 16:50

Навчатися впродовж життя - вимога часу!

       В останні дні березня педагогічні працівники закладів освіти Менської міської ради взяли участь у цікавому та насиченому тренінгу «Перша психологічна допомога» у місті Чернігові, який організував Міжнародний Медичний Корпус, за сприянням Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Менської міської ради.

     Учасники даного заходу ознайомилися із завданнями першої психологічної допомоги, досконало вивчали питання надання першої психологічної допомоги, яку можуть надавати не лише професійні психологи, а й інші спеціалісти, люди,  які знайомі з правилами надання ППД.   

      Педагоги вчилися також ненав’язливо надавати практичну допомогу та підтримку, формувати вміння вислуховувати людей, але не примушуючи їх говорити, допомогти людині заспокоїтися, давати оцінку потреб і проблем, захистити від подальшої шкоди.

      Актуальна професійна тематика на даний час, яка розглядалася під час даного тренінгу,

22 Березня 2024 11:53

Успішна командна робота в інклюзивному середовищі

Протягом лютого-березня 2024 року за участі консультанта Центру професійного розвитку педагогічних працівників Вікторії Кузьомки та фахівців Менського інклюзивно-ресурсного центру Ольги Скосир, Анни Стуканової, Юлії Шевчук на базі Менського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка проходив семінар-практикум «Успішна командна робота в інклюзивному середовищі» для адміністрації закладів освіти, вихователів та асистентів вихователів закладів дошкільної освіти,  вчителів, асистентів вчителів, корекційних педагогів, практичних психологів, соціальних педагогів.

Захід було організовано на запит педагогічних працівників з метою підвищення їх професійної компетентності щодо гармонійного розвитку та виховання дітей з особливими освітніми потребами.

У ході семінару-практикуму обговорювалися основні поняття інклюзивної освіти, продовження впровадження інклюзивного навчання та виховання у закладах освіти Менської міської територіальної громади. Учасники оновили теоретичні знання,

20 Березня 2024 16:18

Тренінг із позитивного батьківства - шлях до щасливої сім'ї

Фінішував психологічний курс-тренінг "Позитивне батьківство", організований Центром професійного розвитку педагогічних працівників для вчителів та батьків. Захід, що проходив у три етапи, зібрав учасників, які прагнуть покращити свої стосунки з дітьми й створити атмосферу любові та підтримки в сім'ї. Тренінг проводила Юлія Дикуха,  досвідчений психолог, фахівець Міжнародного Медичного Корпусу в Чернігівській області.

Під час тренінгу учасники ознайомилися з основними принципами позитивного батьківства, дізналися про емоційний розвиток дітей, навчилися ефективно спілкуватися з дітьми, опанували методи безконфліктного вирішення проблем, поділилися своїм досвідом та отримали цінні поради від фахівців. «Я отримала багато цінної інформації та практичних порад, які допоможуть мені у вихованні дітей та вже встигла застосувати деякі з них, і бачу позитивні результати», - поділилася одна із членкинь тренінгу. Позитивні відгуки учасників свідчать про те, що тренінг досяг своєї мети.

19 Березня 2024 11:19

Розширення освіти у надзвичайних ситуаціях

У рамках реалізації проєкту «Розширення Освіти у надзвичайних ситуаціях у Чернігівській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Львівській, Полтавській та Вінницький областях» 14,15,16 березня  2024 р. в Sky loft Hotel Kyiv  відбувся триденний захід - воркшоп «Тьюторські компетенції сучасного вчителя та гейміфікація як ресурси подолання освітніх втрат»,  організований  Благодійною Організацією «Благодійним Фондом «Стріт Чайлд Україна» (Protection Volunteer Street Child Ukraine),  на якому тьютори сприяли оволодінню кращими практиками в освітній сфері, підготовлювали  тренерів, створювали  проактивну спільноту, знаходили  шляхи покращення  взаємодії та комунікації в умовах надзвичайної ситуації та враховуючи стратегію розвитку української освіти. 
За сприяння Центру професійного розвитку педагогічних працівників Менської міської ради, Оксана Терентьєва, учителька математики та фізики Покровського ЗЗСО І-ІІІ ст., була активним учасником заходу  та отримала сертифікати Street Child Ukraine, INTERNATIONAL ACADEMY OF TUTORING , які засвідчують успішне завершення курсу "Навчання через гру- гейміфікація" та курс "Тьюторські компетенції сучасного вчителя" за програмою для тренерів за напрямком "Розвиток професійних компетентностей".

                
 
         
18 Березня 2024 11:05

Супервізійна зустріч

15 березня 2024 року відбулася зустріч для педагогічних працівників, які стали фасилітаторами із проведення групового курсу управління стресом для дорослих "Самодопомога Плюс (Self-Help Plus)" від гуманітарної організації "Міжнародний Медичний Корпус".

У форматі онлайн-зустрічі представники-тренери Міжнародного Медичного Корпусу провели супервізію та надали рекомендації для подальшого проведення даного курсу для населення. Професійно, цікаво, доступно педагоги-фасилітатори виконували цікаві вправи за програмою занять "Заземляємося», «Відчіпляємося від гачка», «Діємо згідно з власними цінностями», «Проявляємо турботу», «Створюємо простір».

Учасники зустрічі практично навчалися знаходити швидкий метод виходу зі стресової ситуації, тренувалися виконувати різні дихальні вправи, формували вміння турбуватися про себе та інших, визначати цінності в сучасному житті та діяти згідно власних цінностей, створювати особистий простір. Зустріч пройшла душевно, пізнавально, цікаво та корисно.

29 Лютого 2024 09:17

Формування ключових та предметних компетентностей на уроках української словесності та в позаурочний час як запорука досягнення високої якості шкільної мовної освіти

На базі Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Менської міської ради 28 лютого 2024 року відбувся семінар вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти Менської міської ради з теми «Формування ключових та предметних компетентностей на уроках української словесності та в позаурочний час як запорука досягнення високої якості шкільної мовної освіти».

Із вітальним словом до учасників семінару звернулася Олена Бикова, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Менської міської ради.

Тетяна Маханькова, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області, в режимі онлайн-зустрічі проаналізувала результати загальнодержавного моніторингу щодо забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі в закладах загальної середньої освіти.

Олена Литовченко, консультант ЦПРПП Менської міської ради, ознайомила присутніх про теоретичні аспекти

16 Лютого 2024 09:35

Ще одна сходинка до реалізації проєкту

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» із грудня 2023 року реалізує спільний проєкт Менської міської, Березнянської та Коропської селищних рад "Професійний педагог - це якісна освіта та успішна громада". Нещодавно від ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» ми отримали комп'терну техніку та супутні матеріали для роботи з педагогами громад у межах проєкту.

НАГАДАЄМО, що Проєкт DECIDE спрямовано на підтримку двох важливих реформ – освіти та децентралізації. Його метою є сприяння долученню громадян територіальних громад до демократичного врядування, рівноправному користуванню його результатами та отриманню доступу до якісної освіти. Менська міська рада стала однією із громад-переможців, які отримали від Швейцарсько-українського проєкту DECIDE мінігрант на розвиток освіти .

 Дякуємо організаційному комітету Швейцарсько-українського проєкту DECIDE за підтримку та можливість створення освітнього простору для онлайн та офлайн занять із педагогами

13 Лютого 2024 17:10

Зустрічалися вчителі природничих дисциплін

      Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Менської міської ради 13 лютого 2024 року відбувся семінар-практикум вчителів природничих дисциплін закладів освіти Менської міської ради з теми «Застосування дидактичної інтеграції для розвитку життєвої компетентності учнів на уроках природничого циклу».

      Семінар-практикум складався із 3 блоків: теоретична частина, практична частина та  тренінг «Почуття та емоції в період невизначеності».

       Під час методичного діалогу Олена Литовченко, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Менської міської  ради, акцентувала  увагу на питаннях ідеї та реалізації  концепції життєвої
компетентності особистості.     

        Вчителі біології, хімії, пізнаємо природу, основ здоров’я, географії взяли активну участь у круглому столі «Розвиток життєвої компетентності особистості».

01 Лютого 2024 16:45

Професійний педагог- це якісна освіта та успішна громада

У межах договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту "Професійний педагог - це якісна освіта та успішна громада" КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Менської міської ради розпочав активну фазу плідної співпраці з педагогічними працівниками закладів освіти Коропської селищної ради.

Попередньо було проведено моніторинг потреби педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у професійному зростанні. Тому почали з питання, яке торкається усіх педагогів упродовж їх професійної діяльності, - індивідуальний освітній маршрут.

1 лютого 2024 року, під час онлайн-зустрічі «Створення індивідуального освітнього маршруту педагогічних працівників», 60 педагогів Коропської громади опрацювали поняття «індивідуальний освітній маршрут», «траєкторія педагогічного розвитку», розширили відомості з самооцінювання професійної діяльності, окреслили напрями професійного розвитку відповідно до професійного стандарту, ознайомилися

<<<1 - 11 з 39>>>