Соціальні ініціативи Президента – в дії!

На Чернігівщині цього року вже створено майже 9,5 тисяч робочих місць

Пам’ятаю, як несамовито лементували усілякі «опозиціонери», коли Віктор Янукович виступив із соціальними ініціативами, важливими для мільйонів людей. Патетично звинувативши владу у популізмі та підкупі виборців, новоспечений «ясновидець» Арсеній Яценюк буквально з піною на устах запевняв, що запропонована програма покращення життя народу – нереальна і її, мовляв, ніхто не виконуватиме.

Однак пройшло зовсім небагато часу, й наші громадяни можуть наочно переконатися, хто дійсно щодня наполегливо працює на благо співвітчизників, а хто лише безвідповідально товче воду в ступі, займаючись демагогією і популізмом. Адже маємо вже реальні цифри і факти, красномовніші за будь-які галасливі промови недолугих «пророків».

Соціальні ініціативи Президента успішно виконуються, зокрема і у нас, на Чернігівщині. З початку року в області вже створено майже 9,5 тисяч робочих місць (взагалі ж, планується не менше 15,7 тисяч, причому з належними умовами та гідною оплатою праці в усіх сферах економічної діяльності).

Підвищилися пенсії – в середньому на 114 грн. Додаткові видатки становлять близько 43 мільйони гривень щомісяця. Середній розмір пенсій учасників війни, нагороджених орденами і медалями, зріс на 175 гривень, членів сімей померлих військовослужбовців – на 254 грн. Удвічі збільшено розмір щорічної разової грошової допомоги інвалідам війни. В області до свята Перемоги таку допомогу одержали понад 72 тисячі ветеранів – на загальну суму більше 30 мільйонів гривень.

Завдяки виваженій державній соціальній політиці підтримки родин із дітьми, є всі підстави очікувати покращення демографічної ситуації. Нині на Чернігівщині мешкають 1668 малозабезпечених сімей, в яких виховується майже 3,5 тисячі дітей віком до 18 років. Так от, у 2012-му істотно зросла допомога на кожну таку дитину: вдвічі (з 60-ти до 120 гривень) – для малюків і підлітків від трьох до 13 років та зі ста до 230 грн. – для дітей із 13-літнього віку. І ця допомога протягом року зростатиме до ста відсотків прожиткового мінімуму. Реально турбується влада і про багатодітні сім’ї. У першому кварталі цього року 3,7 тисяч таких родин отримали пільги з оплати житлово-комунальних послуг, 2,4 тисячі – з послуг зв’язку. Забезпечено пільговий проїзд дітей із багатодітних родин.

52 мільйони гривень передбачено в 2012-му на соціальний захист громадян, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС (таких на Чернігівщині – близько 87 тисяч). В області багато робиться для інвалідів (наприклад, нинішнього року люди з особливими потребами отримали вже 344 інвалідних візочки), оздоровлення та санаторно-курортного лікування дітей. Всього не перелічити!

Понад 80 тисяч вкладників Чернігівщини вже отримують по 1000 гривень, причому на відміну від гучних скандалів, якими супроводжувалися виплати «Юлиної тисячі», нині все відбувається чітко, спокійно, без сварок і черг. Жителі (а це, в основному, люди похилого віку) задоволені – слова Президента і Партії регіонів не розходяться з ділом. Адже мета діючої владної команди, зокрема на Чернігівщині, робити добро та служити людям!



Віктор Кличко, м. Чернігів