<<<1 - 11 з 108>>>


22 Жовтня 2019 13:36Актуально

Щоб взимку в будинку тепло було

Готувати санчата влітку закликає народна мудрість. І недарма, адже думати про власну безпеку потрібно заздалегідь. Тепла пора року дає можливість подбати про безпечне тепло у власній оселі і взимку. Саме час звернути увагу на стан печей і котлів: здійснити поточні ремонтні роботи, прочистити димовідводи тощо. На жаль, цьому не всі мешканці

20 Лютого 2019 15:23Актуально

Захистіть себе від пожежі

Виникнення пожежі – це дуже небезпечна надзвичайна ситуація, яка може статися будь-де і будь-коли. Займання особливо почастішали у зимовий період року.

 Згідно з даними статистики Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту упродовж січня

04 Грудня 2018 09:46Актуально

Рибалкам на замітку

Зимова риболовля є одним з найбільш очікуваних активних видів відпочинку. Кожен рибалка з нетерпінням чекає моменту, коли випадає вільний час і з’являється можливість виходу на лід. Але, при порушеннях правил безпеки,  виникає загроза провалитися під кригу.

Нехтування правилами безпеки під час підльодного лову

16 Листопада 2018 12:07Актуально

А Ви вже змінили шини на зимові?

Вже пройшла половина останнього місяця осені. І ось 14 листопада в нашій області випав перший сніг та наступила справжня зима. Для дітей це радість від можливості покататися на санчатах та пограти в сніжки, а для водіїв привід задуматися на якій гумі їздять їх автомобілі.

«Готуй сани влітку» а колеса на зимові переставляй з осені, коли середньодобова температура опуститься до плюс 7 градусів по Цельсію» - свідчить народна мудрість. Саме дана цитата підходить найкраще

22 Жовтня 2018 10:34Актуально

Обережно, ожеледиця!

Зима, як завжди, настала раптово. Синоптики прогнозують ожеледицю.

Ожеледиця завдає багато прикростей людям. В цей час різко збільшується кількість аварій транспорту. Необережне падіння під час ожеледиці може спричинити травмування людини.

У нещасного випадку можуть бути різні причини, але найчастіше це необережність. Взимку люди часто травмуються через ожеледицю: на ковзанках, припорошених снігом,

22 Жовтня 2018 10:31Актуально

Не спалюйте сухостій та опале листя!

Цьогорічна осінь радує нас теплою та сухою погодою. Разом з тим підвищується ризик виникнення пожеж, пов’язаних зі спалюванням трави, опалого листя. Це стає небезпечним як у містах, так і в сільської місцевості. Основними  небезпеками в даному випадку є:

  • спалювання листя призводить до руйнації ґрунтового покриву, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми;
08 Червня 2018 10:44Актуально

Правила поведінки дітей під час літніх канікул

Ось і настала чудова пора – час літніх канікул та розваг для дітей! Відпочинок влітку завжди йде на користь, якщо не трапляється надзвичайних пригод. Як не прикро, але саме під час літнього сезону у нещасних випадках гине велика кількість дітей і дорослих. Щоб відпочинок не приніс нам небажаних проблем ми маємо подбати про свою безпеку та безпеку своїх дітей, причому заздалегідь. Не зайвим буде нагадати правила, які можуть врятувати від небезпек і зберегти життя.

Інформуйте своїх дітей про правила поводження з електричними приладами. Постійно нагадуйте дітям, як себе поводити в критичній ситуації, коли в біду потрапляють вони або хтось з їхніх друзів.

Як свідчить аналіз нещасних випадків з дітьми, небезпека може чекати навіть у Вашому дворі. Краще всього, щоб ви

06 Червня 2018 08:59Актуально

Небезпечна вода

Настало довгоочікуване літо. Дуже спекотний травень непомітно перейшов у не менш спекотний червень. Зрозуміло, що у таку спеку людей вабить відпочинок на воді. Але, слід нагадати сумну статистику: так, в порівнянні з цим же періодом минулого року, кількість трагічних випадків на водних об’єктах зросла на 60 %.

         Природа, звичайно, вабить, але, щоб не трапилось біди, потрібно нагадати основні правила поведінки на воді.

 

Як поводити себе під час відпочинку на воді:

 

відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях;

02 Травня 2018 11:24інформація

Будьте обережні-блискавка!

БЛИСКАВКА - це гігантський електричний розряд, що виникає  внаслідок  електризації  атмосфери  під  час  грози.

 Електричні розряди під час грози несуть постійну загрозу людям. Про­ходження заряду блискавки через людину найчастіше закінчується миттєвою смертю у зв’язку з термічним ураженням внутрішніх органів. У деяких випадках можливе короткочасне припинення дихання.

  Існують прості правила поведінки, виконання яких практично унеможливить трагічне зіткнення з грозовим розрядом.

 1. Якщо ви перебуваєте на відкритій місцевості, то:

Не ховайтеся

27 Квітня 2018 09:42актуально

Профілактика отруєння нітратами

Нітрати (солі азотної кислоти) є найпоширенішими токсичними забруднювачами середовища існування людини. Джерелом такого забруднення є перш за все азотні добрива, продукти гниття органічних речовин, промисловості й комунально-побутові відходи, використання побутових речовин, феєрверки і т. д.

Нітрати накопичуються у воді і продуктах харчування, потім потрапляють в організм тварин і людей. Під впливом мікроорганізмів шлунково-кишковий тракт підлягає метаболізму з утворенням нітратів, нітрозоамінів і нітрозоамідів.

Нітрати викликають метглобінемію, нітрозоаміни і нітрозоаміди –

26 Квітня 2018 08:30актуально

    28 квітня –Всесвітній день охорони праці

Щороку відзначається Всесвітній день охорони праці, девіз якого у 2018 році - Захищене і здорове покоління». Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці збігається  із завданнями та метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначається 12 червня.

    Мета і завдання профілактичних заходів –гідна праця та економічне зростання , забезпечення безпечних умов праці для всіх працівників. Для досягнення поставленої мети в інтересах молодого покоління працівників потрібен узгоджений комплексний підхід до викорінення дитячої праці

<<<1 - 11 з 108>>>