Корюківський район серед кращих щодо розвитку олімпійського руху

26 грудня голова обласної державної адміністрації, голова обласного осередку НОК України Володимир Хоменко провів IV Асамблею Чернігівського обласного осередку НОК України, участь у якій взяли віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов, члени та почесні члени обласного осередку, представники федерацій олімпійських видів спорту, керівники районних та міських осередків НОК України, керівники структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, міст Чернігова, Ніжина, Прилук.

На асамблеї було зроблено аналіз діяльності за рік, відзначені кращі спортсмени та тренери. А також були підведені підсумки щорічного конкурсу районних та міських осередків НОК на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху в Чернігівській області у 2011 році. Корюківський районний осередок НОК посів в цьому конкурсі почесне третє місце, поступившись Борзнянському та Козелецькому районам.

Високий результат району став можливим завдяки плідній співпраці відділів освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, районної організації ВФСТ «Колос» з виконкомами місцевих рад та керівниками навчальних закладів. Вагомою складовою успіху стала постійна підтримка олімпійських заходів благодійним фондом «Слов’янський» та приватними підприємцями Гаврюшем М.Є., Тройною В.М., Нековаль В.М.

Протягом 2011 року в рамках розвитку олімпійського руху в районі було проведено спортивно-масові заходи «Олімпійський день», «Олімпійський урок», «Олімпійський тиждень», «Олімпійське лелеченя» та фізкультурно-оздоровчі заходи за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення «Олімпійське літо». Всього до участі в заходах було залучено близько чотирьох тисяч жителів району різно віку від молодшого шкільного до пенсійного. Головний же результат цієї роботи – утвердження олімпійських принципів та залучення населення до здорового способу життя.