«Від серця до серця»

Щороку 3 грудня у Міжнародний день інвалідів ми ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами. В Україні є понад два з половиною мільйона людей, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, поліклініки, концерти.

На превеликий жаль, кількість людей з обмеженими фізичними можливостями з кожним роком зростає як в Україні, так і в районі зокрема. На даний час на обліку в Корюківському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стоїть 111 дітей з особливими потребами до 18 років. Ці діти, як ніхто, потребують нашої уваги і допомоги. І не тільки держава має дбати про цих людей: кожен з нас має усвідомлювати наскільки важлива наша підтримка дітям даної категорії. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає.

Корюківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з районним відділом освіти 2 грудня 2011 року провели конкурсно-розважальний захід під гаслом: «Від серця до серця» для дітей з особливими потребами. Зустріч організували в затишному, гарно прибраному залі.

На цьому заході також був присутній заступник голови райдержадміністрації Іван Іванович Бузак, який звернувся до дітей та їхніх батьків з побажанням віри в краще майбутнє, не втрачати надії на покращення здоров’я.

Учасники художньої самодіяльності Корюківського центру дитячої та юнацької творчості підготували казку про добро та зло:

Цікаві та змістовні конкурси увесь час активізували увагу дітей та їх бажання взяти в конкурсі участь і отримати приз:

Усі запрошені діти отримали пакуночки відомого виробника солодощів ВАТ «Ясень», а після заходу дітей чекав ще один приємний сюрприз — солодкий стіл. Чого тут тільки не було: чай та запашне печиво, цукерки, і звісно найкраща смакота для дітей — морозиво. Дитячі оченята світилися щастям та задоволенням.

І за це ми хочемо подякувати фонду «Слов’янський», постійним спонсорам молодіжних заходів центру: ПП Гаврюш, МПП «Глорія».

Інвалідність — не вирок, це тільки привід замислитися над життям, переосмислити його цінності й навчитися жити по-новому — із сенсом для себе і користю для суспільства. Тому звертаємося до кожного: не забуваймо про людей, позбавлених повноцінного здоров’я, оточімо їх увагою і турботою, аби вони відчули, що насправді необхідні суспільству.