back

«Син цієї землі – цим і гордий!»

16 квітня 2014


Мальовнича краса Корюківщини завжди задаровує і надихає на творчість, сповнює душу любов’ю, добротою і красою, спонукає звернутись до пера…Поети, письменники, журналісти – це люди, які вміють розкрити справжню силу слова.

Ось сьогодні, 15 квітня, у Корюківській районній дитячій бібліотеці відбулася зустріч з відомим на Чернігівщині поетом, журналістом Ігорем Халіманом, та представлена його дебютна збірка поезій «У кольорі літ».

І ось в цей квітневий день прийшли привітати поета, журналіста учні 10 класу Корюківської ЗОШ I – III ст., які зачитали поезії Ігоря Халімана («Теплішає», «Ти знову приходиш», «Ми приходимо», «Думка», «Жалію тільки про одне»та інші) з його збірки.

Звичайно, у такий чудовий день, коли представляють випуск книги, не обійшлося і без друзів, однодумців. На цю урочистість завітала талановита журналістка Зоя Шматок, яка привітала його з публікацією збірки та побажала здоров’я, натхнення, успіхів. Колега по перу, відомий журналіст, автор багатьох поетичних збірок, прозових творів Віктор Божок побажав натхнення у нових творіннях. Дуже приємно вразила шановна в районі людина, поетеса Ольга Лантух, яка присвятила вірш Ігорю Федоровичу про нього самого, про його життя. Привітав із знаменним для Ігоря Халімана днем письменник, члена Літературної спілки «Чернігів», член Національної спілки журналістів України Віктор Таран, який також зачитував поезії Ігоря Халімана.

Директор районної дитячої бібліотеки Людмила Болотна розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях земляка.


Довідково:

Народився і виріс майбутній поет та журналіст у селі Лупасове, Корюківського району, де закінчив восьмирічну школу. Далі був вступ до Прилуцького педагогічного училища. Педагогічну діяльність Ігор Халіман не продовжив, оскільки потрапив на військову службу, і пройшов пекельні будні Афганістану. Після служби в армії – знову педагогічна нива, потім робота в органах внутрішніх справ, журналістика. До поетичного слова призвичаївся, ще навчаючись в Київському державному університеті ім.. Т.Г.Шевченка та працюючи в районній газеті «Новини Городнянщини».

Ігор Халіман – знатний публіцист і краєзнавець, поет, член Національної спілки журналістів України. Має низку військових та відомчих нагород, серед яких: Почесні грамоти районної та обласної ради, Почесна грамота Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Подяка голови державного комітету інформаційної політики України, відзнаки Всеукраїнських громадських організацій.

За багаторічну сумлінну працю та вагомий особливий внесок у розвитку вітчизняної журналістики, Указом Президента України від 6 червня 2011 року його нагороджено медаллю «За працю і звитягу». І на сьогоднішній день Ігор Федорович працює коректором в Корюківській районній газет «Маяк».



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації
за повідомленням районної дитячої бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва