back

Відмова пільогового тарифу на електроенергію за потреби компенсується державною субсидією

20 січня 2021

 

У зв’язку з відміною пільгового тарифу на електричну енергію та встановленням єдиних фіксованих цін, домогосподарства, які раніше не отримували субсидію, мають право на її оформлення. Такі зміни Кабінет Міністрів запровадив за результатами засідання 13 січня.

Ті домогосподарства, які раніше не користувались субсидіями (в тому числі які використовують електричну енергію для індивідуального опалення), але при зростанні витрат на комуналку їм складно оплачувати ЖКП, можуть звернутися за оформленням субсидії:

- особисто до посадової особи територіальної громади, ЦНАПу, а також  органу соціального захисту населення у містах обласного значення; 

- дистанційно через вебсайт Мінсоцполітики;

- або заповнивши заяву і декларацію і відправивши її поштою до органу соціального захисту населення.

На даний час в області житловими субсидіями користуються майже 147 тис. домогосподарств, пільгами – 52,1 тис. осіб. Виплати проводяться вчасно на рахунки одержувачів, відкриті в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”.

Нагадаємо, що допомога призначається з місяця звернення за її призначенням. За інформацією Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА заборгованості по виплаті пільг та субсидій в області немає.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва