back

Продуктивна співпраця та комунікація з бізнесом-приорітет в роботі Чернігівської ОДА

16 січня 2021

 

  Чернігівська ОДА готова вжити заходів для врегулювання проблемних питань у бізнесовій сфері та сприяти її подальшому розвитку. Таку позицію озвучив перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний під час зустрічі з ініціативної групою представників бізнесу Чернігівщини. Позиція яких озвучила Ірина Березинець, представниця Координаційної ради з питань мікробізнесу при Президентові України, голова ГО «Сяйво Сіверщини».

  В ході зустрічі підприємці передали керівництву ОДА звернення. Перша вимога, викладена в резолюції, стосується скасування законодавчих норм, якими запроваджується обов’язкове застосування РРО підприємцями-спрощенцями, ІІ та ІV групи (крім реалізаторів підакцизних та лікарських товарів). Друга – не запроваджувати надалі карантинні обмеження, якими блокується робота суб’єктів господарювання.  

  Ірина Березинець відмітила, що за теперішньої економічної ситуації процес запуску бізнесу після простою є в рази складнішим, аніж відкрити нову справу. І тому діючі підприємці як ніколи потребують підтримки і захисту їх інтересів. При цьому вона зауважила, що з боку Чернігівської ОДА є підтримка та розуміння.

  Віталій Загайний запевнив, що Чернігівська ОДА завжди відкрита до конструктивного діалогу і в рамках своїх повноважень продовжуватиме підтримувати місцевий бізнес.

  - У цьому році ми плануємо продовжити розбудову мережі агенцій регіонального розвитку у районах області за кошти державного бюджету та ЄС. Власне це ті установи, що заточені під інтереси і потреби малого та середнього підприємництва.  Ми запрошуємо вас долучатися і максимально брати участь в реалізації даної ініціативи, - повідомив посадовець.

  На його думку, добрі напрацювання, які вже є в Чернігові, слід поширювати і в новоутворених районах та громадах.

  - Ми готові організувати виїзні засідання у районах із залученням бізнесу для обговорення нагальних проблем, паралельно презентуємо наш проєкт і заслухаємо пропозиції усіх сторін, - зазначив Віталій Загайний.

  У підсумку зустрічі Віталій Загайний запевнив, що всі проблемні питання, озвучені бізнесом, будуть враховані та передані до Офісу Президента і Уряду.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва