back

З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 66 тисяч вибухонебезпечних предметів

25 листопада 2020

 

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої доби, 23 листопада, здійснено 22 виїзди, під час яких виявлено 71 боєприпас.          Крім того тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Так, упродовж 23 листопада підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 1,58 га території та виявлено і вилучено 20 ВНП. У Луганській області обстежено 1,91 га та виявлено і вилучено 34 вибухонебезпечних предметів.                                                                                                                 Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 66 тис. 093 вибухонебезпечних предметів, у тому числі, 1 тис. 764 авіаційних бомб. В Корюківському районі протягом 2020 року вилучено та знищено 4 вибухонебезпечні предмети.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та в жодному разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва