back

У Чернігівській області виявлено 336 нових випадків COVID-19

18 листопада 2020

 

 За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 18 листопада в області зафіксовано 336 нових випадків COVID-19.

 Захворювання виявлено у 61 чернігівця, 75 ніжинців, 90 жителів Корюківського району, 21 – Семенівського, 12 – Ічнянського. 
По 15 інфікованих виявлено у Бобровицькому та Ніжинському районах, по вісім - у Коропському і Ріпкинському, по шість - у Носівському й Чернігівському. Десять хворих у Козелецькому районі, троє - у Борзнянському, стільки ж у Менському та Городнянському. З них 16 осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

 На жаль, маємо ще чотири летальні випадки. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли троє ніжинців, дві 82-річні жінки та 68-річний  чоловік. Від основного захворювання, але з супутнім діагнозом коронавірус, помер 67-річний чоловік з Бахмача. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

 За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 140 хворих. З них 25 чернігівців, 18 ніжинців, чотирнадцять жителів Козелецького району, 12 – Бахмацького, 11 – Чернігівського. По чотири особи одужали у Менському, Ріпкинському і Сосницькому районах, по сім - у Ічнянському та Носівському, по шість - у Борзнянському і Куликівському, двоє у Семенівському. Дев’ять осіб одужали в Ніжинському районі, п’ять у Корюківському, по троє у Бобровицькому, стільки ж у Новгород-Сіверському. З них двадцять чотири інфіковані перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 12 456 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 5963 пацієнтів одужало;
– 5729 — лікується амбулаторно;
– 523 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 217 летальних випадків;
– 24 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 443 ПЛР-дослідження. 1208 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

– Кількість хворих в області щоденно збільшується, на сьогодні маємо 6 252 активних випадків інфікування. Щодня додаються летальні випадки від коронавірусу. Тому закликаємо не нехтувати правилами безпеки, використовувати захисні маски, уникати місця скупчення людей та дотримуватись соціальної дистанції,  – сказав заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва