back

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко ініціювала службову перевірку Бобровицької лікарні

19 листопада 2020

 

  За фактом оприлюднення у ЗМІ інформації про смерть жінки, якій надавали медичну допомогу в КНП "Бобровицька центральна районна лікарня" голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко доручила провести невідкладну перевірку закладу.

  18 листопада в ефірі каналу NEWSone був оприлюднений сюжет про 74-річну пацієнтку, яку виписали з пневмонією з лікарні. Також в цьому відео йдеться про те, що жінка померла.

  19 листопада Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації розпочало службову перевірку випадку надання медичної допомоги хворій К. в КНП «Бобровицька центральна районна лікарня» Бобровицького району.

  Створена спеціальна комісія, яка з’ясує обставини надання медичної допомоги пацієнтці у медичному закладі та за результатами якої будуть прийняті відповідні рішення.
Керівник Управління охорони здоров'я Петро Гармаш одразу відбув у відрядження до Бобровицького району.

  Також голова Чернігівської ОДА звернулася до ГУ Національної поліції в Чернігівській області щодо перевірки даного факту та інформації, викладеної у сюжеті телеканалу.

  Такі кричущі випадки не повинні траплятися будь-де. Людина та її життя - найвища  цінність. І це не просто декларація державних органів. Це має бути позицією кожної людини, кожного громадянина.

  Чернігівська обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким померлої.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва