back

У Чернігівській області виявлено 563 нових випадків COVID-19

17 листопада 2020

 

  За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 17 листопада в області зафіксовано рекордна кількість нових випадків COVID-19 – 563.

 Захворювання виявлено у 145 чернігівців, 126 ніжинців, 68 жителів Ніжинського району, 63 – Козелецького, 39 – Бобровицького та у 32 – Семенівського. Двадцять інфікованих у Носівському районі, 17 у Новгород-Сіверському, тринадцять у Ріпкинському, шістнадцять у Чернігівському. По дев’ять випадків у Городнянському та Сновському районах, п’ять у Борзнянському та один у Менському. З них двадцять дев’ять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

  Сьогодні стало відомо про три летальні випадки. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли двоє чоловіків, 54-річний житель Борзнянського району та 65-річний – Носівського, а також 58-річна жінка з Ніжина. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

  За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужав 231 хворий. З них тридцять два чернігівці, 29 ніжинців, двадцять два прилучанина, 17 жителів Козелецького району, 15 – Корюківського, 14 – Чернігівського. По дев’ять одужавши у Носівському та Менському районах, по сім у Куликівському, Новгород-Сіверському і Ріпкинському. Одинадцять інфікованих одужало у Бахмацькому районі, по вісім у Бобровицькому та Ніжинському, по шість у Прилуцькому і Семенівському, п’ять у Ічнянському. Троє хворих одужало у Сосницькому районі, по чотири у Талалаївському, Сновському, Коропському та Борзнянському. З них сорок три особи перебували на госпіталізації.

  Загалом на Чернігівщині 12 120 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 5823 пацієнти одужали;
– 5546 — лікується амбулаторно;
– 514 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 214 летальних випадків;
– 23 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

  За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 524 ПЛР-дослідження. 1129 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

 – На сьогодні в області зареєстрована рекордна кількість випадків, до них частково зараховані результати аналізів Лабораторного центру за суботу та неділю, які внесли в базу даних наприкінці вчорашнього дня. Але навіть без цього фактору маємо суттєве зростання кількості хворих. Наразі в регіоні 6 060 активних випадків захворювання. Тому закликаємо дотримуватись усіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, уникати місць скупчення людей та використовувати захисні маски,  – сказав заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва