back

У Чернігівській області виявлено 114 нових випадків COVID-19

24 вересня 2020

 

 За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 24 вересня в області зафіксовано 114 нових випадків COVID-19.

 Захворювання виявили у 46 чернігівців, 14 прилучан, шести ніжинців, 15 жителів Носівського району, восьми - Варвинського, трьох – Бобровицького, чотирьох – Козелецького. По одному випадку в Борзнянському, Городнянському, Ріпкинському і Сновському районах, по два - у Менському та Чернігівському, по п’ять - у Куликівському і Корюківському. З них шестеро хворих перебуває на госпіталізації.

  За минулу добу в області від COVID-19 померли шестеро осіб. П'ятеро з підтвердженим діагнозом COVID-19: 62-річний чернігівець, 53-річний житель Носівки, 57-річна жителька Корюківки, 80-річний та 49-річний жителі Ніжина. Усі вони мали супутні патології, які ускладнили перебіг хвороби. Від основного захворювання, але з супутнім діагнозом COVID-19, померла 76-річна жінка з Прилуцького району. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

  За минулу добу одужало 89 інфікованих: 17 жителів Ніжинського району, 16 – Куликівського, одинадцять – Бахмацького, п’ятнадцять – Борзнянського, десять – Козелецького, 5 – Срібнянського, 4 – Новгород-Сіверського, двоє – Корюківського. Шестеро осіб одужали у Бобровицькому і троє - у Варвинському районах. З них десятеро перебували на госпіталізації.

  Загалом на Чернігівщині 3663 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 1747 пацієнтів одужало;
– 1665 — лікується амбулаторно;
– 181 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 57 летальних випадків;
– 13 померлих осіб із супутнім діагнозом.

  Загалом в області 1846 активних випадків коронавірусної інфекції.

  За минулу добу в регіоні провели 525 ПЛР-досліджень та 738 ІФА-тестів.

  – У зв'язку з тим, що кількість активних випадків щоденно зростає і на сьогодні маємо 1846, нагадуємо про важливість виконання рекомендацій МОЗ. Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з Covid-19, просимо негайно звертатися до лікарів, – сказав Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва